Κεντρική Ελλάδα Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για τον Κώστα Πολίτη

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για τον Κώστα Πολίτη

politis3

Ο Κώστας Πολίτης “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών και βύθισε στη θλίψη το ελληνικό μπάσκετ. Από την ώρα, που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, πλήθος κόσμου από τον χώρο του μπάσκετ έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του.

Αναλυτικά:

ΕΟΚ: “Με αίσθημα οδύνης, έγινε δεκτό το άγγελμα της απώλειας του Κώστα Πολίτη από τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας φίλος πάνω απ’ όλα, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας από αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εδραίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το προσωνύμιο «Ευρωκόουτς» έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, για τον προπονητή που συντέλεσε αποφασιστικά στο μπασκετικό θαύμα του 1987, την επιτυχία ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Κώστας Πολίτης όμως, δεν ήταν μόνο στην «βιτρίνα» του αθλήματος. Ήταν και αυτός που όλον τον χρόνο γύριζε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτοστατούσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που εξάπλωσε το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, που ανέδειξε πλήθος πρωταγωνιστών του αθλήματος. Η απώλεια του Κώστα Πολίτη είναι δυσβάσταχτη για την οικογένειά του, ταυτόχρονα όμως είναι πολύ μεγάλη για όλους εμάς, τους ανθρώπους που τον συναναστραφήκαμε, που συνεργαστήκαμε μαζί του, που μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες, χαρές. Το Δ.Σ. της ΕΟΚ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Γιώργος Βασιλακόπουλος: “Νιώθω συντετριμμένος από την απώλεια του φίλου Κώστα Πολίτη. Δεν ήταν απλά ένας συνοδοιπόρος, ένας εκλεκτός συνεργάτης, ήταν ένας άνθρωπος που ένιωθα δικό μου. Οι δεσμοί που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ μας σε μια κοινή πορεία δεκαετιών ήταν άρρηκτοι, τα αισθήματα πολύ έντονα. Ο Κώστας πρωταγωνίστησε στην έμπνευση, τον σχεδιασμό και εν τέλει την υλοποίηση της επιτυχίας που άλλαξε την ροή των πραγμάτων όχι μόνο στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό συνολικά. Άνθρωποι με το δικό του όραμα, την δική του αποφασιστικότητα, την δική του όρεξη για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά αποτελούν ευλογία για κάθε χώρο. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, δεν θα ξεχάσω ποτέ τον φίλο μου και τις πολλές έντονες στιγμές που βιώσαμε μαζί”.

Άρης: “Η οικογένεια του μπάσκετ μετρά ακόμα μια σημαντική απώλεια. Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια και τους οικείους του «Ευρωκόουτς». Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…”.

ΠΑΟΚ: “Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη. Ο Ευρωκόουτς συνδύασε το όνομα του με το έπος του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ που αποτέλεσε την απαρχή τεράστιων επιτυχιών για ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ. Αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ, στο οποίο ήταν αφοσιωμένος ως το τέλος και στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του υπήρξε για δύο χρόνια προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, η απώλεια του οποίου κάνει πιο φτωχό το Ελληνικό μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Βαγγέλης Αλεξανδρής: “Κάποιοι άνθρωποι δεν φεύγουν ποτέ από τη ζωή μας. Μένουν στο μυαλό μας για να μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί. Καλό σου ταξίδι, Κώστα. Σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες και για όσα προσέφερες στο μπάσκετ”.

Παναθηναϊκός: “Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Κώστα Πολίτη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Κώστας Πολίτης υπηρέτησε με ζήλο την ομάδα του Παναθηναϊκού, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής και υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για τον χώρο του μπάσκετ, όπου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, οδηγώντας την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός: “Αποχαιρετάμε με μεγάλη λύπη τον Κώστα Πολίτη. Τον άνθρωπο, προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ. Που σημάδεψε ανεξίτηλα γενιές νέων ανθρώπων με τη συμβολή του στο αθλητικό έπος του ’87. Τον ενεργό πολίτη του αθλητισμού και της προσφυγομάνας Καισαριανής. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ηρακλής: “Το Ελληνικό Μπάσκετ είναι από σήμερα φτωχότερο μετά την “απώλεια” του Κώστα Πολίτη. Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατό του και συλλυπείται την οικογένειά του, τους οικείους και τους φίλους του. Ήταν ένας εργάτης του μπάσκετ, ακόμη και τα τελευταία χρόνια και αφοσιωμένος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, απ’ όπου “ξεπήδησαν” δεκάδες ταλέντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

ΑΕΚ: “Η οικογένεια της ΑΕΚ B.C. θρηνεί για το χαμό του Κώστα Πολίτη, και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τoυ. Καλό Ταξίδι, Ευρωκόουτς…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…