Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για την Κύμη

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για την Κύμη

kimi

Η “σταχτοπούτα” των φετινών πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League Κύμη υπήρξε από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, με τον ΕΣΑΚΕ να κάνει εκτενή αναφορά στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Πολυτιμότερος αλλά και πρώτος σκόρερ ο Θαντ ΜακΦάντεν.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

Το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου τη βρήκε στριμωγμένη στα σχοινιά. Το 0-6 με το οποίο άρχισε το Πρωτάθλημα την κατέστησε από νωρίς φαβορί για υποβιβασμό. Πέντε μήνες μετά, στις 16 Μαίου συμμετείχε στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League. Το esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των 14 ομάδων της Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2017-18 με την Κύμη που κατέκτησε το δικό της Πρωτάθλημα, κερδίζοντας τα 14 από τα τελευταία 20 παιχνίδια της στην κανονική περίοδο. Τα πρόσωπα, οι αριθμοί και τα ρεκόρ μιας ονειρεμένης χρονιάς για την ομάδα της Εύβοιας.

Τι έμεινε από τη σεζόν για την Κύμη;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14 νίκες – 14 ήττες – 7η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μετά τον Αρκαδικό και τα Τρίκαλα BC Aries στις δύο προηγούμενες σεζόν, ο Γιάννης Καστρίτης βρέθηκε στο “τιμόνι” της Κύμης και πιστώνεται σημαντικό μέρος της σπουδαίας πορείας της μέχρι τα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League. Μαζί της άλλωστε πλησίασε των αριθμών νικών που είχε με τις δύο προηγούμενες ομάδες του (είχε 14 νίκες φέτος και 18 στην περασμένη διετία). Η δουλειά του και το ποσοστό επιρροής του στην πορεία της Κύμης, αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους της ομάδας που έσπευσαν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο αμέσως μετά το τέλος της σεζόν.

Ο ΜVP: Η Κύμη δεν ήταν ομάδα του ενός και το ότι έβγαζε σε κάθε παιχνίδι της τουλάχιστον δύο διαφορετικούς πρωταγωνιστές το επιβεβαιώνει. Ο Θαντ ΜακΦάντεν ωστόσο ήταν ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της με 374 βαθμούς στο ranking (σε κανονική περίοδο και πλέι οφ). Κοντά του με 370 αλλά και πέντε περισσότερα παιχνίδια ο Λένζελ Σμιθ ενώ 346 είχε ο Γκάρι ΜακΓκί.

Ο ΜακΦάντεν είχε την πρωτιά της λίστας και σε μέσους όρους, έχοντας 17 βαθμούς στο ranking σε καθένα από τα 22 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο ΜακΓκί πάντως προσπέρασε, έστω και οριακά, τον Σμιθ με 13,8 βαθμούς έναντι 13,7 του συμπατριώτη του.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ποιος αμφέβαλλε; Ο Θαντ ΜακΦάντεν ήταν ο άνθρωπος που φόρτωνε με συνέπεια τα αντίπαλα καλάθια, τελειώνοντας τη σεζόν με 390 πόντους, Αρκετά πιο πίσω στη συγκεκριμένη λίστα έμεινε ο Λένζελ Σμιθ με 324 ενώ την πρώτη 3άδα συμπλήρωσε ο Κάμερον Τζόουνς με 266 πόντους.

Η ίδια εικόνα στους μέσους όρους. Ο ΜακΦάντεν έδινε στην Κύμη 17,7 πόντους σε κάθε αγώνα και στους 12 ήταν ο Σμιθ. Την 3άδα συμπληρώνει τυπικά ο Τζαμάρι Τρέιλορ με 11,5 πόντους όμως έπαιξε μόνο σε δύο ματς οπότε η θέση περνάει δικαιωματικά στον Κάμερον Τζόουνς με 10,6 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Γκάρι ΜακΓκί επέστρεψε στη Stoiximan.gr Basket League έπειτα από ένα χρόνο απουσίας -είχε αγωνιστεί στον Κολοσσό H Hotels στη σεζόν 2015-16- και ήταν αυτός που δέσποζε στη ρακέτα της Κύμης. Τελείωσε το Πρωτάθλημα με 193 ριμπάουντ, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον Λένζελ Σμιθ στα 165 και τον Μάικλ Κάιζερ στα 109.

Ο ΜακΓκί αναδείχτηκε 2ος ριμπάουντερ του Πρωταθλήματος πίσω από τον Σακίλ Γκούντγουϊν του Ρεθύμνου Cretan Kings στους απόλυτους αριθμούς. Ο Αμερικανός της Κύμης όμως είναι ο κορυφαίος παίκτης της Stoiximan.gr Basket League σε μέσο όρο, αφού τελείωσε τη σεζόν με 7,72 ριμπάουντ ενώ εκείνος της κρητικής ομάδας είχε 7,48. Στην αντίστοιχη λίστα της ομάδας της Εύβοιας, τον ακολούθησαν ο Σμιθ με 6,11 και ο Κάιζερ με 4,95.

Ο ΠΑΣΕΡ: Άλλη μία πρωτιά για τον ΜακΦάντεν. Ο θαυματουργός Αμερικανός ήταν και δημιουργικά ο κορυφαίος της Κύμης μετρώντας 88 ασίστ στα 22 παιχνίδια του στη σεζόν, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω τον Σμιθ με 69 και τον Τζόουνς με 68 τελικές πάσες.

Η εικόνα της αντίστοιχης λίστας σε μέσους όρους είναι διαφοροποιημένη. Όχι ως προς την κορυφή της αφού ο ΜακΦάντεν είναι και εδώ 1ος με τέσσερις ασίστ ανά αγώνα αλλά ως προς τους άλλους δύο της πρώτης 3άδας. Τον ακολούθησαν ο Τέντι Οκερεαφόρ, που αποχώρησε τον Μάρτιο, με 3,06 και ο Τζόουνς με 2,72.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Στα ρεκόρ της μιας βραδιάς, ο Θαντ ΜακΦάντεν κυριάρχησε σημειώνοντας και τις τρεις κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος της σεζόν. Είχε 42 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels, 35 στο ντεμπούτο του κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola στη Νέα Σμύρνη και 29 στο εντός έδρας ματς με τον Άρη. Σε επτά από τα 22 παιχνίδια του, έφτασε ή ξεπέρασε τους 20 πόντους.

Ότι ήταν ο ΜακΦάντεν εκτελεστικά, ήταν για την Κύμη ο Γκάρι ΜακΓκί στον “αέρα”. Σημείωσε και αυτός τις τρεις κορυφαίες επιδόσεις της ομάδας του στα ριμπάουντ έχοντας 14 στον 1ο προημιτελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό και από 12 στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Κόροιβο και τα Τρίκαλα BC Aries. Τη 2η καλύτερη επίδοση ωστόσο τη μοιράστηκε με τον Λένζελ Σμιθ και τον Μάικλ Κάιζερ που είχαν επίσης από 12 στα δύο παιχνίδια με τα Τρίκαλα BC Aries, εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα.

Η πρωτιά του ΜακΦάντεν στους απόλυτους αριθμούς αλλά και τους μέσους όρους των ασίστ, προεκτείνεται και στις κορυφαίες επιδόσεις της μιας βραδιάς. Ο 31χρονος γκαρντ είχε οχτώ ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings και επτά στο ματς στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels. Μοιράστηκε δε, την 3η καλύτερη επίδοση με έξι τελικές πάσες με τους Τζόουνς και Σμιθ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Σκέντο
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …