Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τα συλλυπητήρια της Εuroleague και το ”αντίο” του Μπερτομέου στον Παύλο

Τα συλλυπητήρια της Εuroleague και το ”αντίο” του Μπερτομέου στον Παύλο

Την θλίψη της για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέφρασε με επίσημη τοποθέτησή της η Euroleague,με τον Τζόρντι Μπερτομέου  να αναφέρει χαρακτηριστικά για έναν φίλο του,που ήταν σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του μπάσκετ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μέσω του Παναθηναϊκού έγινε αναπόσπαστο κομμάτι άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ,αφού έγινε ένα αναπόσπαστο κομμάτι του και η Euroleague κάνει ειδική αναφορά στους τίτλους που κατέκτησε το ”τριφύλλι”,όσο αυτός ήταν επικεφαλής στην ομάδα αλλά και τους σπουδαίους παίχτες που κατάφερε να ντύσει στα πράσινα όπως οι: Μπάιρον Σκοτ, Ντομινίκ Ουίλκινς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης.

Μάλιστα κάνει λόγο για την σημαντική επιρροή που έχει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, με τον CEO της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου να σχολιάζει χαρακτηριστικά:

”Είναι μία δυσάρεστη ημέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για εμένα ειδικότερα γιατί έχασα έναν φίλο με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Παύλος και ο Θανάσης αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για μετατραπεί ο Παναθηναϊκός στην δύναμη που είναι σήμερα στον αθλητισμό. Η παθιασμένη στήριξη για την ομάδα τους μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό σε ένα μοντέλο σπουδαιότητας για τους συλλόγους όλης της Ευρώπης. Ο Παύλος συνεισέφερε με το όραμα και τον πραγματισμό στις αποφάσεις του και βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει μερικά βήματα μπροστά στο πλαίσιο της εξέλιξής του. Ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ. Ο Παύλος αφήνει σπουδαία κληρονομιά με επιτυχίες και θα λείψει σε όλους.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Φωτοβολίδες και συνθήματα στην Ρόδο για τον Παναθηναϊκό! (vid)

O Παναθηναϊκός φιλοξενείται αύριο από τον Κολοσσό στην Ρόδο στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικ…