Κεντρική NBA Τα κατάφερε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, επελέγη στο Ντραφτ από το Ντάλας! (vid)

Τα κατάφερε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, επελέγη στο Ντραφτ από το Ντάλας! (vid)

kostas antetokounmpo

Η οικογενειακή… παράδοση της οικογένειας συνεχίζεται ακάθεκτη! Ο Κώστας Αντετοκούνμπο χρειάστηκε να περιμένει πολλή ώρα μέχρι να ακούσει το όνομά του αλλά εν τέλει επελέγη στην 6οή και τελευταία θέση του φετινού Ντραφτ από τους Φιλαδέλφια 76ερς!

Εν τέλει, όμως, ο απόφοιτος του Ντέιτον ανταλλάχθηκε στους Ντάλας Μάβερικς μαζί με τον Ρείμοντ Σπάλντινγκ, νο.56 του ταμπλό, για χάρη του νο.54, Σέικ Μίλτον!

Αυτή ήταν η 3η φορά που ένα μέλος της οικογένειας Αντετοκούνμπο επιλέγεται στο Ντραφτ. Ο Γιάννης είχε κάνει την αρχή το 2013 (νο.15) ενώ ο Θανάσης έδωσε συνέχεια το 2014 (νο.51), αγωνιζόμενος συνολικά για 6 λεπτά στους Νιου Γιορκ Νικς. Ο Κώστας ήταν αυτός που πήρε τη σκυτάλη από τα μεγαλύτερα αδέλφια του και φαίνεται πως θα την παραδώσει στον 18χρονο, Άλεξ Αντετοκούνμπο εντός των επόμενων ετών!

Οι Μάβερικς αποφάσισαν να μην “σνομπάρουν” για 2η φορά κάποιο από τα μέλη της περιλάλητης οικογένειας, όπως είχαν πράξει με τον Γιάννη το 2013, διστάζοντας να τον επιλέξουν εξαιτίας της ωμότητας του παιχνιδιού του. Μπορεί ο Κώστας Αντετοκούνμπο να μην έχει την ίδια προοπτική αλλά το αθλητικό του “πακέτο” κι η ικανότητά του στον ανασταλτικό τομέα ήταν τα στοιχεία που τον έφεραν στο τελικό ταμπλό του Ντραφτ, έστω και την ύστατη ώρα.

Ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Ντέιτον με 5.2 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1.1 τάπες ανά αγώνα σε 15.1 λεπτά συμμετοχής. Οι απόψεις διίστανται γύρω από το όνομά του, με τους μισούς να τον συμπεριλαμβάνουν στα επερχόμενα “busts” του Ντραφτ και τους άλλους μισούς να τον συγκαταλέγουν στα “steals“.

Με ύψος 2.08, άνοιγμα χεριών στα 2.18 και με το χέρι του στην ανάταση να φθάνει στα 2.78 (standing reach), ο Κώστας Αντετοκούνμπο διαθέτει την πρώτη ύλη, τουλάχιστον σωματικά, ώστε να σταδιοδρομήσει στο NBA. Έχει ικανοποιητικό κάθετο άλμα (35 ίντσες) και μεγάλο διασκελισμό, στοιχεία που τον βοηθούν να κάνει τη διαφορά στην άμυνα.

Στο Ντέιτον έδειξε ότι έχει εξαιρετική αίσθηση του μπλοκ και μπορεί να εξελιχθεί σε εξαίρετο rim-protector ενώ, στα work-outs του NBA έκανε μια μικρή επίδειξη του πλήρους αμυντικού του πακέτου. Μπορεί να αλλάξει στα μαρκαρίσματα, να βγει δυναμικά στα close-out και να δώσει έγκαιρα βοήθειες κοντά στο καλάθι.

Το ιδιαίτερα “ωμό” επιθετικό του ταλέντο, βέβαια, ήταν αυτό που εμπόδισε τον 20χρονο φόργουορντ να κοιτάξει ψηλότερα στο Ντραφτ. Το πρώτο βήμα, όμως, έχει ήδη πραγματοποιηθεί και παρότι δεν πρόκειται να τον δούμε για εκτεταμένο χρονικό διάστημα στα παρκέ του NBA φέτος, ο Κώστας Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται ήδη ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα prospects του δεύτερου γύρου στο Ντραφτ του 2018.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…