Κεντρική NBA Στην 3η θέση του Ντραφτ ο Ντόντσιτς, ανταλλάχθηκε στο Ντάλας! (vid)

Στην 3η θέση του Ντραφτ ο Ντόντσιτς, ανταλλάχθηκε στο Ντάλας! (vid)

luca doncic adam silver

Αφού έφθασε στο “πάνθεον” της μπασκετικής Ευρώπης από κάθε άποψη μόλις στα 19 του χρόνια, ο Λούκα Ντόντσιτς μάζεψε τα πράγματά του κι έκανε τη μετάβαση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Το κορυφαίο ταλέντο που έχει παράξει η Γηραιά Ήπειρος τα τελευταία 30 χρόνια επελέγη στο νο.3 του Ντραφτ από τους Ατλάντα Χοκς, παρ’όλα αυτά ο επόμενος προορισμός της καριέρας του ανήκει στην πολιτεία του Τέξας!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πιο σπουδαίας μετακίνησης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, οι Χοκς αντάλλαξαν το νο.3 του Ντραφτ (δηλαδή τον Ντόντσιτς) με το νο.5, το οποίο άνηκε στους Μάβερικς. Ο παίκτης που επιλέχθηκε εκεί ήταν ο σούπερ-σκόρερ, Τρέι Γιανγκ ενώ οι Μάβερικς έστειλαν στην Ατλάντα και το ντραφτ πικ πρώτου γύρου που θα έχουν στην κατοχή τους το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι το εν λόγω πικ είναι top-5 protected, που σημαίνει ότι αν τύχει να βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις, θα παραμείνει στην κατοχή του Ντάλας.

Ο Ντόντσιτς, φυσικά, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος στο Ντάλας, με τον μύθο, Ντιρκ Νοβίτσκι να τον καλωσορίζει κατάλληλα.

Στο Ντάλας, ο Ντόντσιτς μοιάζει να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να ξεδιπλώσει τα skills του και να προσαρμοστεί ομαλά στα δεδομένα του κορυφαίου πρωταθλήματος. Η συνύπαρξή του με τον Ντένις Σμιθ τζ. στην περιφέρεια μοιάζει ιδανική, καθώς ο ένας καλύπτει τις αδυναμίες του άλλου και το συνολικό πακέτο μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό ενώ αμφότεροι δεν έχουν καν προσεγγίσει το prime της καριέρας τους (19 και 20 ετών αντίστοιχα).

Εννοείται, φυσικά, ότι ο Σλοβένος σταρ θα ξεκινήσει κατευθείαν την καριέρα του στο NBA ως βασικός, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο κόουτς των Μάβερικς, Ρικ Κάρλαϊλ.

Οι Μάβερικς είναι μια ομάδα που αρέσκεται να δραστηριοποιείται πιο πολύ σε σετ καταστάσεις και να χαμηλώνει τον ρυθμό, με τον Κάρλαϊλ να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων τακτικιστών της λίγκας. Τα δεδομένα αυτά βολεύουν τον Ντόντσιτς, ο οποίος έχει το μέγεθος, το court-vision, το μπασκετικό IQ και την εκτελεστική δεινότητα, ώστε να αφήσει το στίγμα του από νωρίς.

Τέλος, το πιο σημαντικό, ίσως, στοιχείο του παιχνιδιού του θα είναι η ικανότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις (versatility). Στα λεγόμενά του, ο Κάρλαϊλ ανέφερε ότι ο Ντόντσιτς μπορεί να παίξει από το “1” έως το “4” κι έτσι προκύπτει ότι το πακέτο ικανοτήτων του νεαρού “μάγου” θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα από πληθώρα σχημάτων και πεντάδων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…