Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στεφάν Λάσμε: “Θηρίο” στα 35! (vids)

Στεφάν Λάσμε: “Θηρίο” στα 35! (vids)

lasme

Ο Στεφάν Λάσμε επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, στην ομάδα που πραγματοποίησε δύο από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του σε top επίπεδο. Ο Γκαμπονέζος σέντερ, έπειτα από μία εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν, είναι έτοιμος να συναντήσει ξανά τους φίλους του “τριφυλλιού”, με τους οποίους ανέπτυξε μία ιδιαίτερη σχέση τη διετία 2012-14.

Ο Λάσμε κατέκτησε τέσσερις τίτλους (δύο νταμπλ στην Ελλάδα) με την “πράσινη” φανέλα, ωστόσο δεν κατάφερε να πανηγυρίσει με τους “πράσινους” μία πρόκριση σε Final Four της Euroleague, καθώς και τις δύο σεζόν στην ομάδα, το “τριφύλλι” σταμάτησε στα πλέι οφ της διοργάνωσης, όπως συμβαίνει δηλαδή σταθερά από τη σεζόν 2012-13 μέχρι και σήμερα. Ο Γκαμπονέζος σέντερ ήταν, πάντως, εξαιρετικός στην Euroleague, ειδικά την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό, όταν κι αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης.

lasme diamantidis panathinaikos

Το καλοκαίρι του 2014, οι δρόμοι του Λάσμε και του Παναθηναϊκού χώρισαν, με τον Γκαμπονέζο σέντερ να μην ξεχνά ποτέ το “τριφύλλι” και να επιθυμεί την επιστροφή του στην ομάδα.

Η σεζόν 2014-15 τον βρήκε στην Εφές Αναντολού, με την οποία δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, πανηγυρίζοντας ένα Κύπελλο Τουρκίας. Την επόμενη χρονιά έμεινε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έπαιξε για λογαριασμό άλλης ομάδας της Πόλης, της Γαλατασαράι.

Με τη συγκεκριμένη ομάδα, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις του και πανηγύρισε το Eurocup, αποτελώντας μέρος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης.

220538

Κάπου εκεί, όμως, ο Λάσμε έδειξε να παίρνει την… κατηφόρα, καθώς το καλοκαίρι του 2016 τιμωρήθηκε με απουσία ενός χρόνου από τους αγώνες λόγω του ότι είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο Αφρικανός ψηλός δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε κόντρα στα προγνωστικά που τον ήθελαν ακόμα και να σταματάει το μπάσκετ. Επέστρεψε στη δράση κι υπέγραψε στους Texas Legends του NBDL. Στην αναπτυξιακή λίγκα έδειξε ότι όχι μόνο δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά, αλλά έκανε ακόμα πιο σκληρές προπονήσεις, προκειμένου να επιστρέψει δριμύτερος στα παρκέ.

Οι εμφανίσεις του έπεισαν τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος τον έφερε το περασμένο καλοκαίρι στην Ούνικς Καζάν, με τον Γκαμπονέζο σέντερ να τον δικαιώνει για την επιλογή του και να πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Μέτρησε κατά μέσο όρο 14,6 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 2,5 τάπες σε 19 ματς του Eurocup, ενώ στην VTB μέτρησε είχε 12,6 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Δείτε τον εν δράσει:

https://www.youtube.com/watch?v=9OmqhxCUalk

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…