Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σκουρτόπουλος: “Μαζί μας τον Σεπτέμβριο ο Γιάννης”

Σκουρτόπουλος: “Μαζί μας τον Σεπτέμβριο ο Γιάννης”

skourtopoulos

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα “παράθυρα’, τις αλλαγές που υπάρχουν από το παρελθόν, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη:

Για τη σύνθεση της Εθνικής ομάδας στα «παράθυρα» των προκριματικών: “Από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισα πως όλοι οι παίκτες που είναι εδώ, ανήκουν στην ομάδα. Δεν είναι αστείο το να παίζεις στην Εθνική ομάδα, ακόμη και για λίγα παιχνίδια. Όπως κι επίσης, το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες ήταν στην Εθνική ομάδα στο παρελθόν, δεν σημαίνει πως πρέπει να παίζουν μόνιμα. Είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώσεις τη βάση της Εθνικής ομάδας”.

Για τα στοιχεία που καθιστούν τα «παράθυρα» πολύ χρήσιμα: “Τα παράθυρα βοηθούν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να αποκτήσουν χημεία και να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα εντός της ομάδας. Μας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιδιά μαζί και να τα τεστάρουμε, ακόμη και σε καταστάσεις με ρίσκο. Κι όταν φτάσει η ώρα της τελικής επιλογής, όλοι θα έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια”.

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν: “Από την εμπειρία μου, πάντα υπήρχαν 10 ή 11 παίκτες που είχαν εγγυημένη θέση στην τελική 12άδα και οι υπόλοιποι μάχονταν για τις θέσεις που απέμεναν. Τώρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες κρίνονται και παρακολουθούμε την πρόοδό τους. Αυτός ο τρόπος μπορεί να προσφέρει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα”.

Για τους παίκτες που δεν έχουν δώσει το παρών στα «παράθυρα», αλλά είναι σταθερά μέλης της Εθνικής τα τελευταία χρόνια: “Είναι μέρος της οικογένειάς μας. Ακόμη και με αυτά τα παιδιά που δεν ήρθαν, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και νομίζω πως θα τους έχουμε σύντομα κοντά μας”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Νομίζω πως ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο. Αν δεν γίνεται κάτι πολύ ιδιαίτερο και εκτός απροόπτου, θα έρθει στην Εθνική ομάδα. Είναι ενήμερος για την περίοδο της προετοιμασίας, έχει στα χέρια του το πρόγραμμα προπονήσεων. Έχει δείξει ενδιαφέρον και νομίζω πως θα είναι στην ομάδα για τα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης”.

Για την τελική επιλογή της 12άδας, αν η Ελλάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλου του 2019: “Θέλουμε να δείξουμε πως λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρα ότι θα υπάρχουν θέσεις στο τελικό ρόστερ για τους παίκτες που θα έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Θεωρώ πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός παιδιών που είνα μαζί μας στα παράθυρα και θα βρουν θέση στην τελική 12άδα. Θα υπάρχει η ευκαιρία να ανταμειφθούν”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…