Κεντρική Basket League ΑΕΚ Σάκοτα: “Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου”

Σάκοτα: “Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου”

aek sakota punther green kymi

Ο Ντούσαν Σάκοτα, με δηλώσεις του στην glassrpske.com, αναφέρθηκε στην φετινή του χρονιά με την ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας την, ως ονειρική και την καλύτερη της καριέρας του.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για την κατάκτηση του Champions League: “Δεν είναι οι πρώτοι τίτλοι στην καριέρα μου, αλλά είναι μακράν οι πιο αγαπημένοι μου, γιατί οδήγησα την ομάδα ως αρχηγός και ήμουν αυτός που σήκωσε πρώτος τα τρόπαια. Οπότε το συναίσθημα ήταν ξεχωριστό. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου, γιατί κερδίσαμε το Champions League μπροστά στον κόσμο μας”.

Για την κατάκτηση των τροπαίων: “Ήταν πολύ σημαντικό γιατί κερδίσαμε τους ανταγωνιστές μας, ενώ καταφέραμε να γιορτάσουμε και τα 50 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ομάδας. Αυτό το Κύπελλο έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου μας και είναι ο λόγος που η κατάκτηση του Champions League φέτος είναι κάτι πολύ σπουδαίο για εμάς”.

Για το αν είναι η χρονιά της ΑΕΚ: “Μπορεί και να είναι η χρονιά της ΑΕΚ φέτος. Ο κόσμος βρισκόταν σε… έκσταση με όλες αυτές τις επιτυχίες, καθώς τόσο γι αυτούς, όσο και για εμάς, αυτή η σεζόν ήταν όνειρο. Είναι κρίμα που η ποδοσφαιρική ομάδα έχασε το Κύπελλο Ελλάδος, γιατί θα είχαμε τέσσερις τίτλους και θα ήταν απίστευτο επίτευγμα”.

Για το αν ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας του: “Σίγουρα είναι η καλύτερη και η πιο παραγωγική σε κατάκτηση τροπαίων και γι αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος και αυτή σίγουρα είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου, την οποία και θα θυμάμαι πάντα”.

Για το αν νιώθει ότι έχει ωριμάσει: “Πρέπει να πω ότι έχω ωριμάσει σαν παίκτης και οι κακές εμπειρίες στην ζωή μου με έχουν βοηθήσει σε αυτό. Κάθε παίρνεις περνάει τα δικά του και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί την εμπειρία του για να γίνεται καλύτερος”.

Για τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Ντράγκαν Σάκοτα: “Δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις προπονητή τον πατέρα σου γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις στην άκρη και να δουλέψεις επαγγελματικά. Είναι η δεύτερη φορά που δουλεύουμε μαζί και είναι υπέροχο το ότι μοιραζόμαστε αυτή την επιτυχία της ομάδας. Ο πατέρας μου ήρθε στην ομάδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Έκανε πολύ καλή δουλειά γιατί η ομάδα ήταν στα πρόθυρα διάλυσης. Βοήθησε ώστε η ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο στην έδρα της. Ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχει γιατί δεν ήμασταν η ισχυρότερη ομάδα στη διοργάνωση. Έκανε και τις κατάλληλες προσθήκες και φτάσαμε στην μεγάλη γιορτή”.

Για την Εθνική ομάδα: “Τα προκριματικά δεν έχουν κάποιο νόημα. Αλλά αν πρέπει να παραμείνουν θα πρέπει να αλλάξει η δομή τους. Θα πρέπει να δίνεται στους παίκτες την ευκαιρία να ξεκουραστούν γιατί το πρόγραμμα είναι πιο βεβαρημένο σε σχέση με το παρελθόν. Δεν είναι ωραίο να παίζεις 10 μήνες για την ομάδα και ενδιάμεσα για την Εθνική. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…