Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Καταπέλτης οι αποφάσεις για ΕΟΚ και ΚΕΔ”

“Καταπέλτης οι αποφάσεις για ΕΟΚ και ΚΕΔ”

Καταπέλτη χαρακτήρισε τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για την ΕΟΚ και την ΚΕΔ ο Σπύρος Γκόντας. Ο Έλληνας διαιτητής σε συνέντευξη του στη “Δικη του ΣΚΑΪ” αναφέρθηκε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τους ρέφερι της Euroleague με τις ΕΟΚ και ΚΕΔ.

Αναλυτικά:

“Από το 2000 που υπάρχει η Ευρωλίγκα υπάρχει μια σχέση αγάπης και μίσους με τη FIBA. Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μία νέα κόντρα, με αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βασιλακόπουλος να αποφασίσει ότι οι 4 διαιτητές της Ευρωλίγκα, που είμαστε πάρα πολύ καλοί διαιτητές – οι ορισμοί της FIBA σε πανευρωπαϊκά και ολυμπιακά τουρνουά το αποδεικνύουν – να μας βγάλει από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της ΚΕΔ.

Την πρώτη χρονιά δεν αντιδράσαμε γιατί θέλαμε να δούμε πού θα φτάσει η κατάσταση της FIBA με την Ευρωλίγα, είχαμε όμως ενημερώσει από το καλοκαίρι στα τεστ διαιτητών, ότι αν δεν οριστούμε μέχρι τη 2η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ και αυτό για να βρεθεί μια λύση και όχι να προκαλέσουμε κάποια ρήξη. Προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ και ως απάντηση η Ομοσπονδία μας τιμώρησε με 60 μέρες αποκλεισμό. Για αυτό το λόγο κάναμε και δεύτερη προσφυγή. Και στις δύο προσφυγές δικαιωθήκαμε.

Οι αποφάσεις ήταν “καταπέλτης” για την ελληνική ομοσπονδία. Υπάρχει μια παλιότερη απόφαση από Εφετείο, που ένα παλιός συνάδελφος, ο Νίκος Αγαδάκος, που ήταν διεθνής διαιτητής και η ΚΕΔ με τη συμμετοχή του κ. Συμεωνίδη μάλιστα τον όριζε σε παιχνίδια Α2. Το Εφετείο είχε τελεσιδικήσει, ότι η ΚΕΔ δεν μπορεί να αποφασίζει ότι ένας διεθνής διαιτητής δεν ανήκει στην ανώτερη κατηγορία και να παίζει παιχνίδια κατώτερης κατηγορίας.

Το ΑΣΕΑΔ στην απόφασή του λέει ότι οι διαιτητές πρέπει να ορίζονται σε παιχνίδια βάσει της αξίας τους και η αξία μας βάσει FIBA είναι να διαιτητεύουμε στα πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και ολυμπιακά τουρνουά”.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, έδωσε την απάντησή του στα όσα είπε ο διεθνής διαιτητής Σπύρος Γκόντας λέγοντας: “Δεν συμφωνώ σε αυτά τα λίγα που άκουσα. Να σας διαβάσω μόνο την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, που αναγνωρίζει, λέει, ότι είναι μη νόμιμη η παράλειψη… Αν εσείς πιστεύετε ή όποιος ξέρει ελληνικά ότι μια απόφαση τέτοια, το να είναι η παράλειψη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, ότι πρέπει να ορίζονται, τότε πρέπει κάθε Πέμπτη να πηγαίνουμε στο ΑΣΕΑΔ όλους τους ορισμούς παιχνιδιών και να αποφασίζει.

Αν πιστεύει κάποιος ότι ο νόμος είναι πιο κάτω από οποιαδήποτε απόφαση του ΑΣΕΑΔ, δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ο νόμος είναι σαφέστατος και λέει η ΚΕΔ όλων των ομαδικών αθλημάτων, ορίζει, εκπαιδεύει, τιμωρεί οτιδήποτε στα εθνικά πρωταθλήματα. Αν αυτή η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, που γράφει ακριβώς το εξής ότι αναγνωρίζει ότι είναι μη νόμιμη η παράλειψη της ΚΕΔ/ΕΟΚ να μην παίζουν οι διαιτητές… Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.

Οι διαιτητές δεν μπαίνουν διεθνείς ή μη διεθνείς διαιτητές, αλλά ως Α1, Α2 κ.ο.κ. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο τώρα, αλλά θα το κάνω μετά το τέλος των play-off”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Το γυναικείο μπάσκετ στα κάγκελα! Καταιγισμός αναρτήσεων κατά του νέου «λουκέτου» (pics)

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά αναφορικά με τα νέα μέτρα στον Αθλητισμό…