Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα! Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα! Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα

PAO23

Ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ κι έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη φετινή χρονιά. Οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να προκριθούν ούτε φέτος στο Final Four της Euroleague, έχασαν το Κύπελλο, ωστόσο κατάφεραν να κατακτήσουν το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αφήνοντας τον Ολυμπιακό χωρίς τίτλο για δεύτερη σερί σεζόν.

Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό μόνο εύκολη δεν είναι, μιας και τα ανοιχτά μέτωπα είναι αρκετά. Συγκεκριμένα, χωρίς συμβόλαιο μένουν οι Νικ Καλάθης, Ματ Λοτζέσκι, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Νίκος Παππάς, Ζακ Όγκαστ, ενώ οι “πράσινοι” έχουν οψιόν ανανέωσης με τους Ίαν Βουγιούκα, Κένι Γκέιμπριελ και Μάρκους Ντένμον.

Συμβόλαιο για τη νέα σεζόν έχουν οι Τζέιμς Γκιστ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Λούκας Λεκαβίτσιους και Γιώργος Καλαϊτζάκης και φυσικά ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα του με τον Παναθηναϊκό και χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης.

Όλα για τον Νικ Καλάθη

kalathis

Άπαντες στον Παναθηναϊκό κινούνται στους ρυθμούς του Νικ Καλάθη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να κρατήσει στο “τριφύλλι” τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος έβγαλε μάτια φέτος με τις εμφανίσεις του. Ο 29χρονος άσος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και σκέφτεται το ΝΒΑ. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν βρεθεί κάποια καλή πρόταση από ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι, με τους “πράσινους” να αισιοδοξούν ότι θα πορευτούν και τα επόμενα χρόνια με ηγέτη τον Νικ Καλάθη.

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

rivers lojeski

Ο Τζέιμς Γκιστ κι ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι μοναδικοί ξένοι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Αυτό δε σημαίνει ότι και οι δύο θα είναι σίγουρα στο “πράσινο” ρόστερ και τη νέα χρονιά, μιας κι ο Λιθουανός γκαρντ δεν μπόρεσε να προσφέρει σημαντικά στην ομάδα κι υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του. Αντίθετα, με το “τριφύλλι” στο στήθος θα αγωνιστούν σίγουρα και τη νέα σεζόν ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ καθώς και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Ντίνος Μήτογλου.

Ο Παναθηναϊκός έχει οψιόν ανανέωσης με τους Ντένμον, Βουγιούκα και Γκάμπριελ. Οι δύο πρώτοι είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ κι ο Έλληνας σέντερ έχουν κερδίσει πόντους με τις εμφανίσεις τους αλλά και τον επαγγελματισμό τους. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Γκάμπριελ, ο οποίος έμεινε εκτός πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και δύσκολα θα παραμείνει στο “πράσινο” ρόστερ.

Οι Κέι Σι Ρίβερς και Ματ Λοτζέσκι προβλημάτισαν με τις εμφανίσεις τους μεσούσης της σεζόν, ωστόσο στα πλέι οφ ανέβηκαν κι έδωσαν λύσεις. Οι δύο Αμερικανοί σουτέρ μένουν ελεύθεροι κι η παραμονή τους στην ομάδα είναι στο 50-50.

Ο Νίκος Παππάς μένει ελεύθερος, ωστόσο όπως όλα δείχνουν (σ.σ. και μετά την εξαιρετική εμφάνιση του στον πέμπτο τελικό) θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό, μιας κι είναι Έλληνας, βρίσκεται σε καλή ηλικία, αγαπάει την ομάδα και μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις στην περιφέρεια.

Πιθανή είναι η αποχώρηση του Ζακ Όγκαστ, ενώ να σημειωθεί ότι στον Παναθηναϊκό επιστρέφουν και οι δανεικοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Λούντζης, για την παραμονή των οποίων στην ομάδα θα αποφασίσει ο Τσάβι Πασκουάλ.

Φευγάτος ο Σίνγκλετον, ερωτηματικό ο Τζέιμς

chris singleton

Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικούς τελικούς, ωστόσο δεν θύμισε φέτος σχεδόν σε τίποτα τον παίκτη που έβγαλε μάτια στην πρώτη του σεζόν με το “τριφύλλι”. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται να δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Euroleague, με τη Φενέρμπαχτσε να ασχολείται ήδη με την περίπτωση του.

Τέλος, μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Μάικ Τζέιμς. Ο ίδιος έχει δεθεί με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το οικονομικό σκέλος προηγείται για τον Αμερικανό γκαρντ που έχει δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Euroleague.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των playoffs / play out

Το «εισιτήριο» για το Final Four πήρε ο Μίλων. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμ…