Κεντρική NBA MVP των τελικών και πάλι ο υπέροχος Ντουράντ! (vid)

MVP των τελικών και πάλι ο υπέροχος Ντουράντ! (vid)

durant 1

Μπορεί ο Στεφ Κάρι να είναι ο ιθύνων νους των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αλλά ο Κέβιν Ντουράντ είναι εκείνος με τα πιο πλήρη κι all-around προσόντα. Ο “KD” αναδείχθηκε για σερί χρονιά MVP των Τελικών του NBA, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη “σκούπα” των πρωταθλητών έναντι των Κλίβελαντ Καβαλίερς!

Συγκεκριμένα, ο Ντουράντ έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία των πλέι-οφ που κατακτά το βραβείο του MVP των Τελικών τουλάχιστον 2 φορές ενώ είναι πλέον ο έκτος παίκτης που το πετυχαίνει σε back-to-back συνθήκες, μπαίνοντας σε ένα πολύ ξεχωριστό κλαμπ θρύλων!

Με 28.7 πόντους, 10.7 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ, 52.6% στα σουτ εντός πεδιάς ανά αγώνα κι 26/27 βολές, ο Ντουράντ κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Τύπου. Πιο αναλυτικά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 7-4 έναντι του Στεφ Κάρι, με το Game 3 προ δύο ημερών να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στους δύο υπεραστέρες.

Στο παιχνίδι εκείνο, ο Ντουράντ είχε πάρει από το χέρι τους Γουόριορς και με 43 πόντους, 13 ριμπάουντ κι 7 ασίστ, καθώς και το απίστευτο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, έδωσε την απόλυτη “παράσταση” των φετινών Τελικών.

Στο 4ο και τελευταίο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο σούπερ-σταρ των πρωταθλητών είχε ένα ομοιόμορφο τριπλ-νταμπλ, το πρώτο του σε ματς Τελικών, με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Μπορεί ο Κάρι να άφησε την καλύτερη τελευταία εντύπωση, καθώς μέτρησε 37 πόντους στο Game 4 αλλά δεν κατόρθωσε να κάνει “σεφτέ”, όσον αφορά το εν λόγω βραβείο.

Τα highlights του Ντουράντ από το Game 4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…