Κεντρική Ασίστ Περαστικός Κάτι λείπει κι έχει πέσει λύπη

Κάτι λείπει κι έχει πέσει λύπη

eok1

Καλησπέρα στα φιλαράκια μου. Λίγο πριν κατηφορίσω για το ΣΕΦ (να δούμε και λίγο μπασκετάκι), είπα να πιω το καφεδάκι μου παραλιακά. Να απολαύσω τη θάλασσα του Πειραιά, να δω το… απέραντο γαλάζιο και να ρεμβάσω. Καλοκαίριασε κι η δροσιά της θάλασσας, μαζί μ’ έναν καφέ είναι ό,τι πρέπει.

Δίπλα μου κάθονταν μια παρέα. Κάτι μου θύμιζαν τα παιδιά, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω. Ήμουν σίγουρος πως κάπου τα έχω δει, άλλα ένεκα του ότι ως «Περαστικός» γυρίζω σε πολλά σημεία, η μνήμη δεν ήταν σύμμαχος. Δεν άκουσα καν τι έλεγαν, μέχρι που ένας εξ αυτών φώναξε για λογαριασμό.

Τους είδα να δαγκώνονται, άλλος έκανε ότι έψαχνε τις τσέπες του, κάποιος έβγαζε κέρματα και μετρούσε, μέχρι που πετάχτηκε ένας κι έδωσε τη λύση. «Κερνάω εγώ μάγκες» τους είπε κι η ανακούφιση ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά τους. Η αξιοπρέπεια, όμως, τους έκανε να αντισταθούν.

«Όχι, ρε φίλε, γιατί να κεράσεις» είπε κάποιος από την παρέα, άρχισαν κι οι υπόλοιποι να… «διαμαρτύρονται», αλλά ο τύπος ήταν ανένδοτος. «Η κόρη μου έγραψε καλά στις εξετάσεις», βρήκε μια δικαιολογία. «Δεν έχει σημασία κι εσύ απλήρωτος είσαι» ήταν η απάντηση της μοναδικής κυρίας της παρέας κι αίφνης όλα τα κουτάκια της μνήμης ενώθηκαν.

Τα έχω ξαναδεί τα παιδιά, εργάζονται σε μια από τις Ενώσεις του μπάσκετ. Αλλά γιατί είναι απλήρωτα; Δεν χρειάστηκα κάτι παραπάνω, πήρα αμέσως έναν φίλο τηλέφωνο. «Περαστικός» είμαι, αλλά όλο και κάποιους γνωρίζω. Τι μου είπε ο κολλητός μου; «Αυτή τη φορά δεν φταίει η ΕΟΚ. Δεν έχουν πάρει χρήματα από την πολιτεία για τη δεύτερη δόση της επιχορήγησης».

Πάμε πάλι από την αρχή. Γιατί δεν πήραν χρήματα; Απ’ ότι μου σφύριξε ο φιλαράκος, δεν έχουν στείλει κάποια έγγραφα. Ο νους μου πήγε στο πονηρό. Λες ένα από αυτά τα έγγραφα να έχει σχέση με τα χρέη προς τους διαιτητές; Το ότι δεν υπάρχει συμφωνία, για να διευθετηθεί το ποσό, άρα δεν μπορούν να στείλουν το χαρτί και να πάρουν την επιχορήγηση;

Μπορεί να έκανα λάθος σκέψη και να έχω παρασυρθεί από τη συνομωσιολογία. Αν πάλι έχω δίκιο, άντε να δούμε πώς θα βγει άκρη. Όπως και να ‘χει, να ευχηθώ στα παιδιά να πληρωθούν γρήγορα, γιατί έρχεται και ο καιρός των διακοπών κι όλοι χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση. Μόνο που η… ξεκούραση θέλει χρήματα. Και χρήματα -για την ώρα- δεν έχουν πάρει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…