Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Kαστρίτης: “Οι παίκτες πρωταγωνιστές”

Kαστρίτης: “Οι παίκτες πρωταγωνιστές”

kastritisethiki

Η Εθνική Νέων Ανδρών, ξεκίνησε την προετοιμασία της, για το Eurobasket U20, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Καστρίτη, να στέκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο των παικτών.

Πιο αναλυτικά όσα είπε: “Έχω πει αρκετές φορές πως είναι τεράστια τιμή η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Νέων Ανδρών. Από εκεί και πέρα αυτό που προέχει δεν είναι το σταφ, ή τα πρόσωπα. Το σημαντικότερο είναι οι παίκτες και οι νέοι είναι σήμερα οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται πριν μπουν στο επαγγελματικό μπάσκετ ουσιαστικά και φυσικά να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, εκπροσωπώντας την χώρα μας, είτε στα φιλικά, είτε στις επίσημες υποχρεώσεις”

Για τους παίκτες που είναι νεαρής ηλικίας: “Δεν νομίζω πως έχει διαφορά όταν μιλάμε για Εθνικές Ομάδες. Οπωσδήποτε η ηλικία αυτή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Περνάνε την εφηβεία πια και γίνονται άνδρες. Είναι παιδιά που έχουν ενέργεια και διάθεση. Στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες”

Για τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος είχα κατακτήσει τίτλους με τις μικρές εθνικές τα προηγούμενα χρόνια: “Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε κάθε χρόνο εδώ. Το περιμένουμε όλοι πως και πως, γιατί ξαναβρισκόμαστε, είμαστε μια καλή παρέα και ξέρουμε πως θα μαζευτούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σημεία, αλλά παραμένει σταθερό το γεγονός πως θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο, για να να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία τελικά ποιος δεν είναι πια εδώ ή ποιος είναι, αλλά το να κάνουμε το καλύτερο. Δεν σκεφτόμαστε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το «φορτίο» είναι βαρύ κάθε χρόνο, πάντα. Ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει μαι μεγάλη ιστορία πίσω της στο μπάσκετ. Έχουμε όλο το καιρό μπροστά μας να δουλέψουμε, να προετοιμαστούμε και να προσπαθήσουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πάλι”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…