Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Γιατράς: “Θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το 2-0”

Γιατράς: “Θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το 2-0”

makis giatras

Προμηθέας Πατρών και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν αύριο(09/06, 18.00) στο “Δημήτρης Τόφαλος” για τρίτη φορά τα ξίφη τους στο πλαίσιο των μικρών τελικών της Stoiximan Basket League, με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται στην σειρά με 2-0 και να απέχουν μία νίκη από την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ δήλωσε πως η ομάδα του θα εξαντλήσει τις πιθανότητες νίκης που έχει.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Το Σάββατο (09/06) μας περιμένει ο τρίτος “μικρός” τελικός με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και παρά τις απουσίες που έχουμε. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά και τώρα και όλη τη χρονιά. Στο παιχνίδι της Τετάρτης (06/06) είχαμε τρεις παίκτες εκτός μάχης, ενώ προέκυψε και τέταρτος παίκτης στη διάρκεια του αγώνα που δεν μπορούσε να μας βοηθήσει. Αποφασίσαμε να δώσουμε εμπειρίες σε παιδιά με μικρό χρόνο συμμετοχής, σε παιδιά που είναι ηλικίας 15 και 16 ετών, ενώ προσπαθήσαμε να ξεκουράσουμε και κάποιους παίκτες μας που είναι φορτωμένοι και έπαιζαν 40’ στα προηγούμενα παιχνίδια. Το κάναμε αυτό με μοναδική επιδίωξη να εξαντλήσουμε όσες ελπίδες έχουμε το Σάββατο (09/06) στην Πάτρα για νίκη, προκειμένου να μεταφέρουμε ξανά τη σειρά στην Θεσσαλονίκη.”

Στην συνέχεια είπε για τους στόχους τους και το πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης: “Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν και να λένε ότι έχει φτάσει 10 Ιουνίου, ότι είμαστε κουρασμένοι, ότι όλοι θέλουν να τελειώνουμε και ότι έχουμε πιάσει ταβάνι, όμως εγώ ξαναλέω ότι θέλουμε την 3η θέση. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, όμως όσες πιθανότητες μας αναλογούν, όσοι παίξουμε μέσα στο γήπεδο, θα τις εξαντλήσουμε μέχρι τέλους. Για εμένα το ότι είμαστε πίσω με 2-0 νίκες δεν μου λέει κάτι. Εμείς το βλέπουμε σαν έναν τελικό, σαν να μην υπάρχει άλλο παιχνίδι. Σε σειρές αγώνων η ψυχολογία αλλάζει εύκολα από το ένα παιχνίδι στο άλλο, οπότε θα παλέψουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Ναι, το 2-0 γυρίζει κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε.”

Ο Πέτρος Γερομιχαλός, εκπροσωπώντας τους παίκτες του Προμηθέα Πατρών, ανέφερε: “Προερχόμαστε μετά από μια βαριά ήττα και μια άσχημη εμφάνιση, την οποία, βέβαια, έχουμε ήδη ξεχάσει. Το Σάββατο (09/06) θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε τη νίκη για να μεταφέρουμε και πάλι τη σειρά στη Θεσσαλονίκη και να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπρέικ. Θέλουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο όπως πάντα, προκειμένου να μας δώσει ώθηση για να πετύχουμε τον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος.”

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Τάσος Χρυσανθόπουλος είπε: “Είμαστε έτοιμοι για τον τρίτο “μικρό” τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι απαραίτητη για την ομάδα μας, στην προσπάθειά μας να γίνουμε ο πρώτος επαρχιακός σύλλογος που θα κατακτήσει την 3η θέση στην τελική κατάταξη της πρώτης τη τάξει κατηγορίας στο ελληνικό μπάσκετ. Καλούμε τους Πατρινούς φιλάθλους να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας σε ένα ακόμη παιχνίδι, με τα εισιτήρια του αγώνα να κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχει όπως πάντα και μειωμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 7 ευρώ για τις ειδικές κατηγορίες. Επίσης, η ομάδα του Προμηθέα, γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία και την στήριξή της σε συλλογικές δράσεις, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την συμμετοχή της στο 3ο Φεστιβάλ Υγείας Αχαΐας-Δυτικής Ελλάδας που θα διοργανωθεί στην Πλαζ της Πάτρας το Σαββατοκύριακο 9-10/06. Μάλιστα, η διοίκηση της ΚΑΕ Προμηθέας αποφάσισε πως για όποιον φοράει το σχετικό μπλουζάκι «Healthy me, Healthy you, Life is a Festival», επικοινωνώντας πως: “Το φορώ και κυκλοφορώ-όποιος το βλέπει ας γνωρίζει ότι είμαι πρόθυμος να βοηθήσω έναν ασθενή συνάνθρωπό μου”, η είσοδός του στο «Τόφαλος» στον τρίτο μικρό τελικό με τον ΠΑΟΚ θα είναι ελεύθερη. Ραντεβού, λοιπόν, στο γήπεδο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…