Κεντρική Ελλάδα Διαμαντίδης: ” Δεν πηγαίνω στο ΣΕΦ”, Παπαλουκάς: “Έχει κίνηση”

Διαμαντίδης: ” Δεν πηγαίνω στο ΣΕΦ”, Παπαλουκάς: “Έχει κίνηση”

diamantidis papaloukas

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησαν στην δημοσιογράφο της  ιστοσελίδας “walla.co.il”, η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα και τους συνάντησε στην “Eurohoops Academy.”

Αρχικά, ο Παπαλουκάς είπε τα εξής για τους στόχους της ακαδημίας: “Ήταν ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έπαιζα εδώ ποδόσφαιρο όταν σταμάτησα το μπάσκετ. Αποφάσισαν να κλείσουν το γήπεδο. Εγώ έκρινα ότι θα είναι πολύ ωραίο να δημιουργήσουμε εδώ μία μπασκετική ακαδημία. Το χτίσαμε από την αρχή. Ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την προσπάθειά μας. Ήταν ο ευκολότερος τρόπος να μείνουμε κοντά στο μπάσκετ και να έχουμε παράλληλα χρόνο για την οικογένειά μας και τους φίλους μας.”

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε από την πλευρά του: “Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε στα παιδιά ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι. Μερικές φορές θα κερδίσουν, άλλες θα χάσουν.”

Σχετικά με την σχέση του με τα μικρά παιδιά o Παπαλουκάς είπε: “Δυστυχώς, εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε ανθρώπους που θαυμάζουμε. Πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να έρθεις κοντά μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ καλό μερικές φορές. Λένε ότι πολλές φορές είναι καλύτερο για σένα να μην γνωρίσεις τους ανθρώπους που θαυμάζεις. Εδώ είμαστε τυχεροί. Μαζεύονται πολλοί ακόμα παίκτες μπάσκετ, παίζουμε, μιλάμε και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν.”

Αναφορικά με αυτά που θέλουν να περάσουν στα παιδιά είπε: “Δεν τους μαθαίνουμε, αλλά τους δείχνουμε. Ντυνόμαστε και προπονούμαστε με τα παιδιά. Δεν τους λέμε τι είναι σωστό ή λάθος, αλλά τους δείχνουμε το σωστό.”

Ο Διαμαντίδης συμπλήρωσε: “Μερικές φορές παίζουμε μαζί τους. Είναι διασκεδαστικό.”

Ο Διαμαντίδης αναφέρθηκε και στο μέλλον του στην προπονητική: “Είμαι καλά εδώ. Πιστεύω ακόμα ότι θέλω να γίνω προπονητής. Όσα κάνουμε εδώ είναι πολύ ενδιαφέροντα για μένα.”

Ο Παπαλουκάς σχολίασε και τη ζωή του μετά το μπάσκετ: “Οι περισσότεροι αθλητές του επιπέδου μας αντιμετωπίζουν προβλήματα με κατάθλιψη όταν αποσύρονται από την ενεργό δράση. Είναι φυσιολογικό. Μία περίοδος της ζωής μου ήταν πολύ περίεργη.”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Διαμαντίδη: “Το καλό είναι πως παίξαμε μαζί για πολλά χρόνια στην Εθνική. Δεν ήμασταν πάντα αντίπαλοι. Αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Τώρα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα για το πώς θα παίξουμε μπάσκετ και μπιτς βόλεϊ. Ήμαστε συμπαίκτες. Βελτιωνόμαστε, αλλά εκείνος είναι καλύτερος.”

Παράλληλα, ο Παπαλουκάς θυμήθηκε την παρουσία του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ: “Ήταν πολύ ωραία να είμαι αντίπαλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Φανταστείτε πόσο ωραίο ήταν να είμαι παίκτης της Μακάμπι. Λάτρεψα το πέρασμά μου. Αντιμετώπισα κάποιες περίεργες καταστάσεις τότε. Δούλεψα σκληρά και είμαι υπερήφανος που βοήθησα τη Μακάμπι να πετύχει κάποιες από τις επιτυχίες της.”

Σχετικά με τον Λούκα Ντόντσιτς, ο Διαμαντίδης είπε: “Θα ήθελα τον Ντόντσιτς να μείνει περισσότερα χρόνια στην Ευρώπη. Χαιρόμαστε να τον βλέπουμε στο παρκέ. Ως φίλαθλος, θα ήθελα να τον δω και άλλο στην Ευρώπη.”

Από την πλευρά του, ο Παπαλουκάς υποστήριξε: “Το ευρωπαϊκό μπάσκετ και η Ευρωλίγκα πρέπει να βρουν τρόπους να κρατήσουν τους ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη.”

Για την παρουσία του Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, ο Μήτσος ανέφερε: “Βλέπω παιχνίδια, αλλά όχι τόσο συχνά. Δεν πηγαίνω στο ΣΕΦ, παρακολουθώ μόνο ματς του Παναθηναϊκού.”

O Παπαλουκάς πρόσθεσε χιουμοριστικά: “Το ΣΕΦ είναι πιο μακριά και έχει πολλή κίνηση.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…