Κεντρική Basket League Ολυμπιακός ”Δεσμεύονται με συμβόλαιο Ολυμπιακός και ΣΕΦ”

”Δεσμεύονται με συμβόλαιο Ολυμπιακός και ΣΕΦ”

sef

Νέα δεδομένα στο θέμα της ”μετακόμισης” του Ολυμπιακού από το ΣΕΦ. Ο πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Νίκος Λύτρας τοποθετήθηκε επί του θέματος στον αέρα του ΣΠΟΡ FM, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι ”ερυθρόλευκοι” δεσμεύονται με συμβόλαιο μέχρι το 2022 με το φαληρικό γήπεδο. Επίσης τόνισε πως βρίσκονται σε καλό δρόμο με τη διοίκηση όσον αφορά τα έξοδα μίσθωσης του κλειστού.

Οι δηλώσεις του Νίκου Λύτρα στον ΣΠΟΡ FM:

Για τη συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΦ με την ΚΑΕ Ολυμπιακός: ”Είχαμε μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός και κάναμε μία ειλικρινή και έντιμη συζήτηση για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Το συμβόλαιο τελειώνει το 2022 και όπως προβλέπεται ανά διετία, γίνεται συζήτηση για ανανέωση των όρων και άλλες τροποποιήσεις. Η μίσθωση είναι περίπου στις 500.000 μαζί με ΦΠΑ. Ο Ολυμπιακός ζητάει μία μικρή μείωση τιμήματος. Εμείς σαν διοίκηση κοιτάμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους, αλλά είναι δύσκολες οι εποχές για μείωση τιμήματος. Όταν υπάρχουν τόσα πολλά έξοδα… Πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή των δυο πλευρών για μία συμφωνία. Δεν είμαστε μακριά. Έχουμε καλή διάθεση και οι δύο”.

Για το αν γνωρίζει κάποια ενδεχόμενη πρόθεση του Ολυμπιακού να φύγει: ”Τέτοια πληροφόρηση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν έχουμε. Διαβάζω δημοσιεύματα κατά καιρούς. Εμείς επίσημα δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση”.

Για την κατάσταση του ΣΕΦ και τα παράπονα από την ομάδα του Πειραιά: ”Υπάρχουν απαιτήσεις και παράπονα και από τις δύο πλευρές. Η ουσία είναι να βρίσκεις τις λύσεις. Και το ΣΕΦ έχει παράπονα από τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός παράπονα από το ΣΕΦ”.

Για το αν επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να ζητά εμπορική εκμετάλλευση του σταδίου για 25 χρόνια: ”Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Εμείς ως διοίκηση διαβάζουμε δημοσιεύματα. Κάποιες φορές έχουν απόλυτη βάση και κάποιες είναι διογκωμένα. Σαν διοίκηση αυτό που ξέρουμε είναι ότι επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας με το στάδιο”.

Για το ποια ακριβώς είναι τα παράπονα των ”ερυθρόλευκων”: ”Πάντα υπάρχουν παράπονα. Όταν γίνεται μία συζήτηση με τον εκμισθωτή και τον μισθωτή υπάρχουν παράπονα. Μπορεί να υπάρχουν παράπονα από τις ζημιές στον χώρο από τη μία, με τη θερμοκρασία από την άλλη. Όλα αυτά τα έτη πάντα υπάρχουν παράπονα και ζητήματα που πρέπει να λύσουμε. Πάντα συζητάμε και βρίσκουμε την καλύτερη οδό”.

Για το τι θα γίνει στο ΣΕΦ, εάν ο Ολυμπιακός αποχωρήσει: ”Πέρυσι τα έσοδα του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό ήταν το 30%. Το 70% των εσόδων είναι από την εμπορική χρήση. Ο Ολυμπιακός είναι συνδεδεμένος με το στάδιο. Υπάρχει μία σοβαρή συναισθηματική σχέση των δύο πλευρών. Είναι σημαντικότατος πελάτης του ΣΕΦ”.

Για τα διάφορα έργα βελτίωσης που δεν έχουν γίνει στο στάδιο: ”Αυτό δεν είναι αληθές. Έχουν περάσει ευρώ τόσο στην αρένα όσο και στους άλλους χώρους. Το στάδιο χρηματοδοτεί από το ταμείο του τα έργα. Κινούμαστε σε δύο άξονες και συγκεκριμένα στην τεχνική αναβάθμιση και την εμπορική αξιοποίηση. Από την τεχνική αναβάθμιση απευθυνθήκαμε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη συνολική τεχνική αναβάθμιση, μόνωση, ψύξη και φωτισμό. Είναι ένα στάδιο του 1983 και δεν είναι εύκολο να έρθει σε συνθήκες του 2018. Υπάρχουν ζητήματα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και διάφορα άλλα. Δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Το τελευταίο διάστημα ως διοίκηση του ΣΕΦ εισπράττουμε συγχαρητήρια και μιλάμε και για τους εσωτερικούς χώρους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μισθώνει χώρους και μπορεί να κάνει τις παρεμβάσεις της. Τα άλλα είναι του ΣΕΦ. Είναι αρκετές δαπάνες που έχουν γίνει για τεχνικά έργα”.

Για την αναβάθμιση στον περιβάλλοντα χώρο και διαφήμιση στη μετόπη του σταδίου: ”Αυτό πάει στην εμπορική αξιοποίηση του σταδίου. Εδώ και δέκα μήνες τρέχει το πρόγραμμα και τα έργα. Έχουμε γήπεδα 5×5, μπάσκετ και βόλεϊ. Ήμασταν τυχεροί και με δικές μας ενέργειες αυτό πήγε καλά. Η ζήτηση από σωματεία του Πειραιά και της Νέας Σμύρνης είναι μεγάλη. Πράγματι υπήρχε πρόβλημα με τον περιβάλλοντα χώρο. Δεν θα κατηγορήσω τις προηγούμενες διοικήσεις, όπου υπήρχαν και κάποιες που με ελάχιστα χρήματα προσπάθησαν να κάνουν πράγματα. Υπήρχε ζήτημα ασφάλειας και καθαριότητας. Εμείς κοιτάξαμε σε μικρό χρονικό διάστημα να τελειώνουμε και να παραδώσουμε τον χώρο. Αρχικά, είχαμε βάλει μεγαλύτερο τίμημα από τις 800.000 ευρώ για τη διαφήμιση στη μετόπη. Είναι μεγάλο έργο η μετόπη του σταδίου. Η μετόπη του σταδίου φαίνεται από δεκάδες χιλιάδες κόσμου κάθε μέρα. Κοιτάμε αυτό το κομμάτι να αξιοποιηθεί. Πήγαμε σε διαγωνισμό και την πρώτη φορά βάλαμε ένα υψηλό τίμημα για το καλύτερο που μπορούμε να πάρουμε. Έχουμε προχωρήσει σε μείωση τιμήματος και το καλοκαίρι πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ανάδοχος. Είναι τεράστιο διαφημιστικό έργο”.

Για το τι συμβαίνει όταν σπάνε οι καρέκλες: ”Κάθε καρέκλα που σπάει, δημιουργείται μία Επιτροπή με την ΚΑΕ Ολυμπιακός και οι καρέκλες μπαίνουν την επόμενη ημέρα. Έτσι είναι η διαδικασία”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λευτέρης Κουτεντάκης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…