Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Bουγιούκας: “Δεν υπάρχει πουθενά αυτή η ατμόσφαιρα”

Bουγιούκας: “Δεν υπάρχει πουθενά αυτή η ατμόσφαιρα”

vougioukas

Ο Ίαν Βουγιούκας, σε δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε, στην κατάκτηση του τίτλου με το “Τριφύλλι”, αλλά και την ατμόσφαιρα του “Νίκος Γκάλης”, ενώ τόνισε τις διαφορές του φετινού Παναθηναϊκού, με τον παλιό.

Πιο αναλυτικά: 

Για το τέλος της σεζόν: “Είναι η πρώτη ημέρα διακοπών και ξεκινάμε όμορφα. Μία χρονιά με σκαμπανεβάσματα, με όμορφες και άσχημες στιγμές, αλλά τελειώσαμε με το πρωτάθλημα και κάνουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι”.

Για το τι θα ήθελε περισσότερο: “Σε πρώτη φάση ήταν ο πρώτος στόχος που χάθηκε, το Κύπελλο. Από την άλλη, όμως, η ΑΕΚ άξια νίκησε εμάς και τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που χάθηκε. Μετά, με τη Ρεάλ θα μπορούσαμε να είχαμε προστατέψει στην έδρα μας. Στους τελικούς, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μία δυνατή ομάδα, παρά τα όσα ακούγονταν πριν τους τελικούς. Απέδειξε πως είναι σκληρή ομάδα”.

Για το τι είχε ο Παναθηναϊκός παραπάνω: “Έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη τη σεζόν για να έχουμε το αβαντάζ έδρας. Παρά τα δύο μπρέικ που έγιναν στα δύο πρώτα παιχνίδια, στο πέμπτο παιχνίδι ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς που παίξαμε στο ΟΑΚΑ. Είχαμε την ενέργεια και το πάθος που βγάζουμε όταν παίζουμε στη έδρα μας και έτσι πήραμε τη νίκη και το πρωτάθλημα”.

Για τον ρόλο που παίζει το πλεονέκτημα της έδρας: “Έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Σίγουρα η διακοπή, λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπως φάνηκε, δεν έκανε καλό στον Ολυμπιακό. Εμείς ήμασταν πιο προσηλωμένοι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για το αν προτιμά Ελλάδα ή εξωτερικό: “Σε τρόπο ζωής και ποιότητα δεν μπορείς να ανταλλάξεις την Ελλάδα με οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό. Παντού υπάρχουν συν και πλην. Την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ δύσκολα τη βρίσκεις αλλού στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι ευχαριστημένος που συνδέθηκε η χρονιά με ένα πρωτάθλημα. Μπορεί να μην πήγε όπως ακριβώς το περιμέναμε, αλλά τελειώσαμε καλά”.

Για τις διαφορές που έχει ο τωρινός Παναθηναϊκός με τον παλιό :”«Μεγάλη διαφορά είναι το ρόστερ, καθώς μόνο ο Καλάθης ήταν το 2012 όταν έφυγα. Άλλο σταφ και γενικά υπάρχουν κι άλλες διαφορές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήταν επιτυχημένη χρονιά”.

Για το τι κρατάει και τι θέλει να ξεχάσει από τη φετινή σεζόν: “Κρατάω ότι μετά από πέντε χρόνια στο εξωτερικό είμαι ξανά στην Ελλάδα. Μου είχε λείψει η οικογένειά μου. Κρατάω σίγουρα το πρωτάθλημα. Σίγουρα, κάποιες στιγμές θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο τυχεροί σε κάποια σημεία, που δεν πήραμε τον στόχο που θέλαμε. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα είχε τελειώσει και δεν θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς στην Ελλάδα κρίνεσαι βάσει αποτελέσματος και δεν θα ήθελα να ήμουν μέλος σε αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τουλάχιστον έναν τίτλο τα τελευταία 22 χρόνια και δεν θα ήθελα να ταυτιστώ με μία ομάδα που δεν θα πάρει”.

Για τον αδερφό του Άλεξ: “Είμαι πολύ περήφανος για τον αδερφό μου, τον Άλεξ. Ήταν αρχηγός στον Ιωνικό που ανέβηκε. Γενικά, ήταν επιτυχημένη η χρονιά για την οικογένεια Βουγιούκα στο μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …