Κεντρική Γυναίκες Βίκυ Κασδαγλή στο Ebasket.gr: “Στα δύσκολα μείναμε ενωμένες”

Βίκυ Κασδαγλή στο Ebasket.gr: “Στα δύσκολα μείναμε ενωμένες”

viki kasdagli panathinaikos

Η φετινή χρονιά για τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν “περίεργη” και δύσκολη λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετώπισε. Το γυναικείο τμήμα στελεχώθηκε κυρίως από κορίτσια της ομάδας των νεανίδων, η οποία πήγε “τρένο”, και φέτος, και κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Βίκυ Κασδαγλή είναι από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας των νεανίδων, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται και στη γυναικεία ομάδα. Η παίκτρια του Παναθηναϊκού μίλησε αποκλειστικά στο Ebasket.gr για τις δυσκολίες της σεζόν, αλλά και φυσικά για τη νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας των νεανίδων.

“Αν αγαπάς κάτι, μπορείς να τα χωρέσεις όλα στο πρόγραμμα”

viki kasdagli

Oι νέοι και νέες παίκτριες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, καθώς εκτός από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις πρέπει να είναι συνεπείς και στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Η Βίκυ Κασδαγλή, όμως, τόνισε ότι μπορείς να τα συνδυάσεις όλα και ότι όταν αγαπάς κάτι μπορείς να τα χωρέσεις όλα στο πρόγραμμα.

Συνδυάζονται οι σχολικές υποχρεώσεις με τον πρωταθλητισμό;
“Πιστεύω πως ναι. Με έναν καλό προγραμματισμό πιστεύω ότι μπορούν να συνδυαστούν και τα δύο. Με την κατανόηση που υπάρχει από τους προπονητές και από το σχολείο και με μεθοδικότητα συνδυάζονται όλα. Αν αγαπάς κάτι, μπορείς να τα χωρέσεις όλα στο πρόγραμμα”.

Υπάρχει πίεση φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού;
“Σίγουρα στον Παναθηναϊκό υπάρχει το βάρος του αποτελέσματος. Δεν συγκρίνεται να παίζεις σε μία άλλη ομάδα της Α1. Η ανταπόκριση που έχεις από τον κόσμο, γενικά είναι πολύ διαφορετική. Είναι μία πρόκληση για τον αθλητή, να παίζει σε μία τόση μεγάλη ομάδα”.

Ποια είναι τα όνειρα σου;
“Η Εθνική Ομάδα σίγουρα είναι ένα μεγάλο όνειρο και θέλω κάποια στιγμή να αγωνιστώ με τη φανέλα της. Όνειρο μου είναι επίσης να συνεχίζω να παίζω για τον Παναθηναϊκό και να καθιερωθώ εδώ”.

“Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι είμαστε εμείς και κανείς άλλος”

panathinaikos neanides

Οι Ακαδημίες του Παναθηναϊκού πάνε από επιτυχία σε επιτυχία. Φέτος, η ομάδα νεανίδων του “τριφυλλιού” κατέκτησε αήττητη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία της. Η Βίκυ Κασδαγλή τόνισε ότι αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και του καλού κλίματος, που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Η παίκτρια του “τριφυλλιού” αναφέρθηκε και στον προπονητή της, Γιώργο Καντζιλιέρη, και στον συνεργάτη του Έλληνα τεχνικού, τον Ηλία Αρχιμανδρίτη.

Πως είναι η συνεργασία σου με τους δύο προπονητές σου;
“Και ο Γιώργος Καντζιλιέρης και ο Ηλίας Αρχιμανδρίτης είναι πάρα πολύ καλοί προπονητές. Ήταν πάντα στο πλευρό μας και έδειχναν πάντα κατανόηση σε πάρα πολλά πράγματα. Γενικά όταν ασχολείσαι με κορίτσια δεν υπάρχει η σωστή επικοινωνία και είναι δύσκολο να διαχειριστούν κάποιες παραξενιές μας. Βάζαμε όρια στις σχέσεις μας. Ξέραμε πότε θα κάναμε πλάκα και πότε θα έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά. Ο ένας προπονητής μας συμπλήρωνε τον άλλον και σαν αποτέλεσμα δημιουργήσαμε χημεία, δεθήκαμε”.

Πως θα τους χαρακτήριζες; Σκληρούς, ελαστικούς;
“Δεν είναι σκληροί σαν χαρακτήρες, αλλά σίγουρα θέλουν από εμάς να δουλεύουμε πολύ. Η συμπεριφορά τους απέναντι μας ήταν πάντα σωστή και ποτέ δεν μας μίλησαν άσχημα κατά τη διάρκεια κάποιας προπόνησης ή αγώνα”.

Πες μας δύο λόγια για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων. 
“Όλες οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών, αλλά και η φετινή,  ήταν αποτέλεσμα δουλειάς και λόγω των προπονητών μας. Αυτά τα τρία χρόνια εξασφαλίζαμε μαζί με τους προπονητές μας πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Αυτό είναι η αρχή για να πετύχεις. Έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι είμαστε εμείς και κανείς άλλος. Ξέραμε ότι το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που επί χρόνια έπαιρναν τα πανελλήνια πρωταθλήματα”.

“Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα” 

viki kasdagli panathinaikos

Η Βίκυ Κασδαγλή αγωνίστηκε για δεύτερη χρονιά στη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τα οικονομικά προβλήματα επηρέασαν την ομάδα και υπέστη κάποιες βαριές” ήττες. Η παίκτρια των “πρασίνων” σημείωσε ότι ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά όλοι ήταν στο πλευρό τους. Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν κάτι μοναδικό η παρουσία της στο “Νίκος Γκάλης” μπροστά στον κόσμο του “τριφυλλιού”.

Πως είναι να αγωνίζεσαι στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού;
“Πραγματικά είναι μία φανταστική εμπειρία η Α1 Γυναικών. Παίζω απέναντι σε αθλήτριες, που άλλα χρόνια τις έβλεπα στην τηλεόραση και θα ήθελα να μου δώσουν κάποιο αυτόγραφο. Φέτος, άσχετα από την κατάσταση της ομάδας, δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σε μικρά κορίτσια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, όλες δικαιωθήκαμε, καθώς κερδίσαμε πολλά πράγματα”.

Ποια είναι η γνώμη σου για την Α1 Γυναικών;
“Ο Ολυμπιακός έχει όλη την Εθνική Ομάδα και αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να τον… χτυπήσεις. Από εκεί και κάτω, το πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό αν ανακάμψουν από δύσκολες περιόδους, θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό. Όπως είδαμε και πέρσι, μπορεί να μην είχαμε το μπάτζετ του Ολυμπιακού, αλλά τον κοντράραμε στα ίσια. Για εμένα σημαντικό ρόλο παίζει η χημεία σε μία ομάδα και μετά το μπάτζετ. Προφανώς επηρεάζει, αλλά δεν είναι ο κύριος παράγοντας”.

Πόσο δύσκολη ήταν φετινή σεζόν και μετά από τις βαριές ήττες;
“Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε, παρότι μας υποστήριζαν γι αυτό που κάνουμε και καταλάβαιναν ότι είμαστε μικρά παιδιά. Υπήρχε το “πρέπει” και τα αποτελέσματα, και στον Παναθηναϊκό πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα. Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά στη συνέχεια όλοι ήταν δίπλα μας. Ξέραμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα τα παιχνίδια, αλλά δεν είχαμε να φοβηθούμε κάτι, μόνο να κερδίσουμε και αυτό μας το υπενθύμιζαν πάντα οι προπονητές μας”.

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σας κάλεσε στο “Νίκος Γκάλης” και ο κόσμος σας αποθέωσε. Πως ένιωσες εκείνη τη στιγμή;
“Θύτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα ότι θα βρισκόμουν στο “Νίκος Γκάλης” σε ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και θα καθόμουν στην πρώτη σειρά. Ο κόσμος μας καταχειροκρότησε και μας εμψύχωσε. Γενικά σε κάθε παιχνίδι μας, παρά τα αποτελέσματα, πολύς κόσμος μας στήριζε και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Δείχνει ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και σε σε μία δύσκολη κατάσταση μείναμε ενωμένοι. Ο κόσμος έδειχνε ότι μας στηρίζει και ότι είναι κοντά μας”.

Ένα μήνυμα για τις συμπαίκτριες σου και το μέλλον της ομάδας!
“Ευχαριστώ πολύ τις συμπαίκτριες μου. Στο τελευταίο παιχνίδι τους είπα ότι εξαιτίας της χημεία μας, καταφέραμε να κάνουμε όλα αυτά. Όλα τα κορίτσια έχουν καλό χαρακτήρα και μπορέσαμε να φτιάξουμε μία ωραία παρέα. Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον και θέλω να συνεχίζω να παίζω με τα χρώματα του Παναθηναϊκού“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…