Κεντρική Elite League Το μαγικό ραβδί του Συμεωνίδη

Το μαγικό ραβδί του Συμεωνίδη

savvas symeonidis simeonidis

Ο Εθνικός κατάφερε να κάνει ένα “μπασκετικό θαύμα“, όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας ο προπονητής της ομάδας, Σάββας Συμεωνίδης.

Οι Πειραιώτες, εκεί που πάλευαν για να αποφύγουν τα πλέι άουτ και να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή στην Α2, κατάφεραν με έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο να τερματίσουν στην πέμπτη θέση της κατάταξης και να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας του Εθνικού και στην πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό της σεζόν έπαιξε ο Σάββας Συμεωνίδης. Ο έμπειρος τεχνικός ήρθε στην ομάδα του Πειραιά τον Ιανουάριο και κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει τους Πειραιώτες, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν τη μία μεγάλη νίκη μετά την άλλη.

Εκκωφαντικό “διπλό” στην Πάτρα, “διπλό” στην Καστοριά, νίκες με Δόξα Λευκάδας και Χολαργό και ξαφνικά ο Εθνικός βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δείχνοντας τα δόντια του.

Οι Πειραιώτες είχαν ρεκόρ 4-9 στις πρώτες 13 αγωνιστικές. Μετά την ήττα από την Καρδίτσα, ο Σάββας Συμεωνίδης διαδέχθηκε τον Μιχάλη Κουταλιανό στον πάγκο της ομάδας κι επί των ημερών του, ο Εθνικός έφτασε στο 17-13, έχοντας δηλαδή ρεκόρ 13-4.

Οι τέσσερις ήττες ήρθαν από το πανίσχυρο Περιστέρι και τον δυνατό Ηρακλή, τον Ερμή Αγιάς και την ΑΕΛ. Η ήττα από τους “βυσσινί” ήταν η μοναδική παραφωνία στην τρομερή πορεία του Εθνικού στον δεύτερο γύρο. Να σημειωθεί ότι επί των ημερών του Σάββα Συμεωνίδη, οι Πειραιώτες διατήρησαν απόρθητη την έδρα τους.

Οι δηλώσεις του Συμεωνίδη μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…