Κεντρική Β' Εθνική To “αστέρι” της Νίκαιας έλαμψε ξανά και γράφει ιστορία!

To “αστέρι” της Νίκαιας έλαμψε ξανά και γράφει ιστορία!

ionikos kosmos

Ο Ιωνικός Νίκαιας φέτος δεν έχει αντίπαλο στον Νότιο Όμιλο της Β΄Εθνικής και από τη νέα χρονιά η ομάδα της Νίκαιας θα αγωνίζεται στα παρκέ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Οι παίκτες του Μάριου Γούναρη πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και φρόντισαν να γράψουν ιστορία, καθώς πλέον κατέχουν αυτοί το ρεκόρ των περισσότερων 100αρων στην κατηγορία και το πανηγύρισαν μαζί με τον εκπληκτικό κόσμο του, που σε κάθε ματς δίνει δυναμικό “παρών”.

Οι προθέσεις του Ιωνικού για τη φετινή χρονιά φάνηκαν από το καλοκαίρι με τις επιλογές που έγιναν. Η διοίκηση της ομάδας, με μπροστάρη, τον Βαγγέλη Τσάπα έφεραν σχεδόν όλο τον Φάρο Κερατσινίου στη Νίκαια και δημιούργησαν ένα ρόστερ, το οποίο σίγουρα δεν ήταν γι αυτήν την κατηγορία.

Οι παίκτες της ομάδας της Νίκαιας ανταποκρίθηκαν και ο Ιωνικός σχεδόν σε κάθε παιχνίδι έκανε “πάρτι”. Η ομάδα του Μάριου Γούναρη έχει πετύχει μέχρι στιγμής 12 φορές πάνω από 100 πόντους και “έσπασε” το ιστορικό ρεκόρ των Αμπελοκήπων από τη σεζόν 1991-1992.

ionikos kosmos panygirismoi 2

“Το σερί και ο βομβαρδισμών των καλαθιών”

Ο Ιωνικός από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έδειξε ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Η ομάδα της Νίκαιας ήταν καταιγιστική στον πρώτο γύρο και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 11 συνεχόμενες νίκες. Τη 12η αγωνιστική το σερί της σταμάτησε, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας το Ηράκλειο (96-83).

Σ΄αυτά τα πρώτα παιχνίδια είχε φανεί και ότι η ομάδα της Νίκαιας έχει “έφεση” στο σκοράρισμα και θα είναι δύσκολο για τις αντίπαλες άμυνες να την αντιμετωπίσουν. Συγκεκριμένα, σε 11 αναμετρήσεις ο Ιωνικός πέτυχε 4 κατοστάρες (113-97 την Κηφισιά, 104-78 τον Τρίτωνα, 100-80 το Κορωπί, 104-85 τον ΓΣ Μάνδρα Νικηφόρο) και είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ των Αμπελοκήπων.

ionikos nikaias

“Το νέο σερί και ο εκπληκτικός δεύτερος γύρος”

Η ήττα από το Ηράκλειο φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για τον Ιωνικό, καθώς από εκείνο το σημείο και μετά μετράει μόνο νίκες (15/15 νίκες). Η ομάδα της Νίκαιας είναι πραγματικά σαρωτική σ΄αυτό το διάστημα και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα, για να την αμφισβητήσουν.

Ο Ιωνικός δεν έπαιρνε απλά τις νίκες, το έκανε και με εμφατικό τρόπο και “σκορπούσε” τρόμο στο πέρασμα του. Η ομάδα της Νίκαιας σημείωσε σ΄αυτά τα 15 παιχνίδια 8 100αρες και έσπασαν το “στοιχειωμένο” ρεκόρ. Πρώτο του “θύμα”, που δέχτηκε 100 πόντους στο δεύτερο σερί του, ήταν ο Πανερυθραϊκός (101-72), ο οποίος φέτος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα.

Κατά σειρά στη συνέχεια ακολούθησαν οι Πανελευσινιακός (101-79), Δάφνη Δαφνίου (121-72), Κορωπί (103-84), Διαγόρας Δρυοπιδέων (88-103), ΕΦΑΟΖ (110-70), ΓΣ Μάνδρας Νικηφόρος (75-108) και Ηράκλειο (122-88). Στα αξιοσημείωτα της πορείας του Ιωνικού ήταν ότι η ομάδα που του στέρησε το αήττητο, ήταν αυτή που το χάρισε το ιστορικό ρεκόρ.

Ο Ιωνικός έχει μπροστά του δύο αγωνιστικές ακόμα και έχει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του. Η ομάδα της Νίκαιας έχει κάνει μία εντυπωσιακή πορεία και ένα σπουδαίο ρεκόρ, που δύσκολα θα καταρριφθεί τα επόμενα χρόνια από κάποια άλλη ομάδα.

ionikos nikaias vaggelis tsapas

Πλέον, ο Ιωνικός στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη σεζόν. Την ερχόμενη χρονιά η ομάδα αναμένεται να είναι ακόμη πιο ισχυρή και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα λεγόμενα του Βαγγέλη Τσάπα. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νίκαιας δήλωσε πως τη νέα χρονιά θα φέρει στην ομάδα καλύτερο ξένο από τον Κίκι Κλαρκ, ο οποίος “βομβαρδίζει” φέτος όλα τα καλάθια της Α2 με το Περιστέρι. Σίγουρα, οι δηλώσεις αυτές δείχνουν τις προθέσεις της διοίκησης του Ιωνικού και το καλοκαίρι αναμένεται να είναι “καυτό”.

Η διοίκηση του Ιωνικού από ότι φαίνεται δεν θα σταματήσει μόνο στις μεταγραφές, καθώς ο Βαγγέλης Τσάπας έχει μεγάλα σχέδια. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νίκαιας, που ξανά έβαλε στο προσκήνιο τον Ιωνικό, έχει δηλώσει πως ονειρεύεται ο Ιωνικός να βρεθεί σύντομα στην Α1 και να αγωνίζεται σε ένα μοντέρνο γήπεδο και να κάνει περήφανη όλη τη Νίκαια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…