Κεντρική NBA Θρίαμβος με ανατροπή για Γουόριορς, Game 7 προ των πυλών! (vid)

Θρίαμβος με ανατροπή για Γουόριορς, Game 7 προ των πυλών! (vid)

klay thompson 2

Παρά το “εκρηκτικό” ξεκίνημά τους και την ανταγωνιστικότητα που επέδειξαν, οι Χιούστον Ρόκετς δεν άντεξαν ως το φινάλε. Με τον Κλέι Τόμπσον να μπαίνει στη ζώνη του “λυκόφωτος” και με το παιχνίδι να έρχεται στον ρυθμό τους, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν με 115-86 τις “ρουκέτες”, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 17 πόντους!

Κάπως έτσι, τα δύο “θηρία” της Δύσης θα λύσουν οριστικά κι αμετάκλητα τις διαφορές τους σε Game 7, με σκοπό την πρόκριση στους Τελικούς. Για τους περισσότερους φανς, βέβαια, η εν λόγω σειρά είναι οι πραγματικοί Τελικοί για φέτος, με τη σύγκρουση μεταξύ τους να θεωρείται ήδη ως play-off classic!

Οι Ρόκετς προηγήθηκαν με 39-22 στο τέλος της 1ης περιόδου, με τον Τζέιμς Χάρντεν να “οργιάζει” και τους την ομάδα του να φέρνει το παιχνίδι απολύτως στον δικό της ρυθμό. Από την άλλη, οι Γουόριορς αργούσαν πολύ στους χρόνους επίθεσής τους και φάνταζαν πολύ άρρυθμοι. Παρά την τεράστια απώλεια του Κρις Πολ, οι Ρόκετς δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην επίθεσή τους, φθάνοντας τα 8/12 τρίποντα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ενώ κυριάρχησαν στα επιθετικά ριμπάουντ κι έκαναν δουλειά στον τομέα του τρανζίσιον.

Σταδιακά, όμως, η κυριαρχία του Χιούστον άρχισε να φθίνει. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 61-51 υπέρ τους αλλά η ανωτερότητα δεν ήταν πια κομμάτι του παιχνιδιού τους, κυρίως εξαιτίας των λαθών τους, καθώς τα νούμερά τους σε ποσοστό ευστοχίας και ριμπάουντ παρέμεναν πολύ υψηλά.

Κι έπειτα, ήρθε η “δίνη” της 3ης περιόδου, εκεί όπου οι Γουόριορς συνηθίζουν να “κλειδώνουν” τον αντίπαλο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να τον “αποστραγγίζουν” πλήρως από ενέργεια. Το επιμέρους σκορ έφθασε στο 33-16, με το Γκόλντεν Στέιτ να αυξάνει κατά πολύ την ενέργειά του στην άμυνα και να κατορθώνει, επιτέλους, να εφαρμόσει το δικό της μοντέλο επίθεσης, ξεφεύγοντας από τα στείρα isolations.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι “dubs” μοίρασαν 26 ασίστ σε 43 σουτ ενώ ο Τόμπσον ήταν ο απόλυτος “πολιορκητικός κριός”, με τα 7 από τα 9 τρίποντά του να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο!

Το σκορ διαμορφώθηκε στο 84-77 με τη λήξη του 3ου δωδεκαλέπτου αλλά η πλειοψηφία του κοινού δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε. Σε μία από τις πιο κυριαρχικές περιόδους στην ιστορία των πλέι-οφ, οι Γουόριορς έτρεξαν συνολικό σερί 31-9 (!) και “καθάρισαν” την παρτίδα από τα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου. Η motion επίθεσή τους δούλεψε στην εντέλεια κι ο ρυθμός που έπιασαν τους καθιστούσε ασταμάτητους.

Οι Ρόκετς, βέβαια, πλήρωσαν την απουσία του Πολ, καθώς δεν είχαν την ιδανική, play-making καθοδήγηση. Ο Χάρντεν έπαιξε αυτόν τον ρόλο αλλά δεν θα μπορούσε να βρίσκεται επί 40 λεπτά στο παρκέ με τόσο μεγάλες αρμοδιότητες, με τις δυνάμεις του να στερεύουν όσο περνούσε η ώρα.

Πέρα από τον απίστευτο Τόμπσον (35 πόντοι, 9/14 τρίποντα), ο Στεφ Κάρι σταμάτησε στους 29 πόντους με 12/23 σουτ ενώ μοίρασε 6 ασίστ για μόλις 2 λάθη. Ο Κέβιν Ντουράντ δεν “έλαμψε” αλλά σκόραρε 23 πόντους με 10/14 βολές ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν, φυσικά, το απόλυτο “κλειδί” στην άμυνα κι ο παίκτης που “έσπρωχνε” την μπάλα στο τρανζίσιον περισσότερο από κάθε άλλον (4 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 5 τάπες).

Από την άλλη, ο Χάρντεν σκόραρε 32 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας κι 9 λάθη. Πριν το ματς, πάντως, υπήρχαν αναλυτές που υποστήριξαν ότι ο “Beard” θα έπρεπε να ξεκουραστεί σε αυτό το ματς, με δεδομένες τις ελάχιστες πιθανότητες των Ρόκετς για “διπλό” μέσα στο Όκλαντ δίχως τον Πολ, ώστε να είναι φρέσκος στο Game 7. Κοιτώντας το usage rate του, το οποίο ξεπέρασε το 40%, οι “φωνές” αυτές μάλλον δικαιώθηκαν.

Όσον αφορά τους συμπαίκτες του, ο Έρικ Γκόρντον σκόραρε 19 πόντους με 4/6 τρίποντα αλλά η δράση του ήταν πολύ “φτωχή” στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τρέβορ Αρίζα σκόραρε 14, ο Τζέραλντ Γκριν 11 ενώ ο Κλιντ Καπέλα μάζεψε 15 ριμπάουντ. Τα 21 λάθη των Ρόκετς, πάντως, ήταν αυτά που τους καταδίκασαν οριστικά.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…