Κεντρική Διεθνή Τάσσεται υπέρ του Ιτούδη ο Ταρακάνοφ

Τάσσεται υπέρ του Ιτούδη ο Ταρακάνοφ

itoudis

Ένα από τα θέματα που απασχολούν την μπασκετική Ευρώπη το τελευταίο διάστημα είναι τι θα συμβεί με τον Δημήτρη Ιτούδη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πάντως, ο παλαίμαχος Ρώσος παίκτης, Σεργκέι Ταρακάνοφ, όταν ρωτήθηκε για τον Έλληνα κόουτς και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του είπε τα εξής:

“Αυτή είναι μία συνηθισμένη ιστορία. Ο καθένας αρχίζει και ζητά να αλλάξουν οι προπονητές, οι παίκτες, η διοίκηση. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη. Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές που μπορούν να μπουν στην κουβέντα για μια τέτοια ομάδα. Ο Ιτούδης είναι καλός προπονητής κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τερμάτισε πρώτος στην regular season, η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε στη διοργάνωση, τα κατάφερε σε πολύ δύσκολα ματς που κρίθηκαν στο τέλος. Ωστόσο, το Final Four είναι το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς και πιθανή αποτυχία συζητιέται περισσότερο.

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας καλός προπονητής, αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ σε ομάδα του επιπέδου της ΤΣΣΚΑ, όπου κάθε ήττα σημαίνει καταστροφή. Έχει σπουδαίες επιτυχίες με ομάδες που δεν είχαν τόσο μεγάλη πίεση. Αν θα τα καταφέρει εδώ, είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψουμε. Από την άλλη, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έχει μόλις δυο χρόνια εμπειρίας. Μου είναι πολύ συμπαθής και ως προπονητής, όπως μου ήταν και ως παίκτης. Ωστόσο, είναι μυστήριο το αν θα τα καταφέρει σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου.

Παράλληλα, οι περισσότεροι παίκτες της ΤΣΣΚΑ που δεσμεύονται με συμβόλαιο έχουν επιλεχθεί από τον Ιτούδη και τους συνεργάτες του. Αν έρθει νέος προπονητής, τότε μπορεί να χρειάζεται άλλους παίκτες. Πώς θα το χειριστεί η ομάδα αυτό; Έτσι κι αλλιώς, ο, τι είναι να γίνει, θα γίνει μετά το τέλος της VTB.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…