Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό”

“Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό”

Κομνηνός

Η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Ευρωλίγκα συνεχίζεται και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το καλοκαίρι τότε ο Παναθηναίκός θα αφήσει τη διοργάνωση. Ο Πάτρικ Κομνηνός στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του Final Four του Basketball Champions League αναφέρθηκε στο ζήτημα και είπε ότι οι συζητήσεις των “πρασίνων” με τη FIBA συνεχίζονται.

Αναλυτικά:

“Ανοίξαμε διάλογο με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όχι μόνο τον ιδιοκτήτη. Η διαδικασία μετάβασης αφορά ένα πλαίσιο ολόκληρο. Είναι ίδια με όσες ομάδες θέλουν να μπουν στο Champions League. Το βάρος του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Συνεχίζονται οι συζητήσεις και θα υπάρξουν τέτοιες και σε πολιτικό επίπεδο, για να εξεταστεί. Μας χαροποιεί που μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης εκφράζει αυτή τη βούληση και συντασσόμεθα και ακολουθούμε αυτή τη βούληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θα έχουμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες”.

Για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα των ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση, αν ο Παναθηναϊκός πάει στο BCL και υπάρξουν επίσης το Λαύριο και ο Προμηθέας: “Το έχουμε εξετάσει αυτό. Δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στη διοργάνωση. Δύο ομάδες στην κανονική περίοδο και μια στον τρίτο προκριματικό γύρο, αυτό είναι το μίνιμουμ για τις ελληνικές ομάδες. Στα τέλη Ιουνίου θα πάρουμε αποφάσεις, γιατί δίνουμε και κάποιες wild cards.

Ο κάτοχος του τροπαίου κερδίζει αυτόματα θέση στους ομίλους. Αν η ΑΕΚ είναι κάτοχος του τίτλου, τότε θα είναι στην διοργάνωση. Δεν θα κινδυνεύσει ο βαθμολογικά υψηλότερος. Το ίδιο έγινε και πέρυσι με την Τενερίφη. Εμείς θα μείνουμε σταθεροί στις αρχές μας. Όταν ολοκληρωθούν και τα playoffs θα έχουμε καλύτερη εικόνα”.

Για το από τι θα εξαρτηθεί η παρουσία του Παναθηναϊκού στο BCL: “Από πολλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μια επιλογή, κυρίως ατομική. Δεν είναι κάτι που μπορεί να του επιβληθεί. Θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που κάνουμε, το μοντέλο που παρουσιάζουμε, τι προοπτικές της διοργάνωσης, το οποίο είναι και το πιο ελκυστικό πακέτο που έχουμε να προσφέρουμε. Τα άλματα που έχουμε κάνει τα δύο αυτά χρόνια έχουν προκαλέσει εντυπώσεις. Το BCL έχει ξεπεράσει τα νηπιακά του βήματα και όλοι βλέπουν μια προοπτική, ειδικά αγωνιστική, το οποίο κάνει το θεσμό ανταγωνιστικό».

Για το αν θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες Euroleague που θα ακολουθήσουν: “Συζητήσεις γίνονται με αρκετές ομάδες, οι οποίες καλούνται να κάνουν κάποια επιλογή. Έχει να κάνει και με την σχέση που θέλουν να έχουν οι ομάδες με την εγχώρια τους διοργάνωση. Η Euroleague ανακοίνωσε πως και οι ομάδες του Eurocup θα αγωνίζονται στα “παράθυρα”, είναι μια σημαντική παράμετρος. Για πολλές αυτό δεν είναι ελκυστικό και εξετάζουν και άλλες επιλογές”.

Για το αν είναι προσωπικό στοίχημα η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο BCL: “Ειλικρινά όχι. Είναι στοίχημα να είμαστε η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι είναι εφικτό. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά. Κορυφαία διοργάνωση είναι αυτή που αγωνίζονται οι κορυφαίοι σύλλογοι, δηλαδή αυτοί που είναι οι κορυφαίοι στη χώρα τους. Αυτή είναι η βασική μας αρχή”.

Τέλος, πρόσθεσε: “Δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε σε μια ομάδα τι οικονομοτεχνικό και αγωνιστικό μοντέλο θα έχει. Εμείς κοιτάμε άλλα πράγματα, όπως πχ εγκαταστάσεις. Δεν θα βάλουμε μίνιμουμ ή μάξιμουμ μπάτζετ σε κανέναν. Ο σχεδιασμός της ομάδας αφορά καθαρά εκείνη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτοσκοπός”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…