Κεντρική Basket League ΑΕΚ Σάκοτα: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι”

Σάκοτα: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι”

sakota aek

Ο Ντούσαν Σάκοτα δήλωσε πως η υποστήριξη του κόσμου ήταν αυτή που έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του για να πάρει την πολυπόθητη νίκη κόντρα στην Μούρθια και να φτάσει στον τελικό του Basketball Champions League.

O αρχηγός της ΑΕΚ είπε:

“Προφανώς είναι μεγάλη στιγμή. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία χθες για εμάς. Περάσαμε στον τελικό. Κάναμε ένα βήμα προς τον στόχο μας. Προφανώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Χάσαμε στο τέλος λίγο τη συγκέντρωσή μας, ίσως η δύναμη του κόσμου να ήταν πολλή. Ήταν τόσο πολλή, που δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε στο τέλος. Κουραστήκαμε ίσως και από τον αντίπαλο. Θα είναι πιο δύσκολα αύριο στον τελικό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.”

Για το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστεί η ομάδα για τελικό:

“Υπάρχουν τα συν και τα πλην. Για τον ημιτελικό έχεις πολύ καιρό για να προετοιμαστείς για αυτό το ματς. Έχεις δύο εβδομάδες για να προετοιμαστείς. Ωστόσο, είναι το πρώτο ματς του Final-4 και έχεις περισσότερο άγχος, πίεση, νευρικότητα. Όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Στον τελικό δεν έχεις σχεδόν καθόλου χρόνο για να κάνεις σκάουτινγκ. Αλλά δεν έχεις άγχος για την ατμόσφαιρα. Έχεις συνηθίσει τον κόσμο. Είναι πιο εύκολο για την ψυχολογία των παικτών.”

Για το αν έχουν κλείσει τα κινητά για έξτρα εισιτήρια:

“Όχι, δεν έκλεισα το κινητό μου. Αποτελεί έμπνευση για εμένα η υποστήριξη του κόσμου. Να βρω την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας, για την υποστήριξη αυτή. Εγώ παίρνω δύναμη από τον κόσμο μας.”

Για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του:

“Έκανα προπόνηση πριν και μετά τον ημιτελικό, συνεχίζω θεραπεία, δεν είναι καλύτερα προφανώς, μετά από το χθεσινό δύσκολο ματς, αλλά θα είμαι στην κατάσταση που πρέπει, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.”

Για τις περσινές αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την Μονακό:

“Θα μας βοηθήσει αυτή η εμπειρία. Ο κόουτς της Μονακό είναι πολύ καλός. Παίξαμε δύο φορές μαζί τους και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ προς όφελός μου αυτή την εμπειρία.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…