Κεντρική Basket League Άρης Ρεκόρ καριέρας για Μποχωρίδη και Φλιώνη!

Ρεκόρ καριέρας για Μποχωρίδη και Φλιώνη!

bochoridis aris

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει πως το ριμπάουντ είναι αποκλειστική υπόθεση των ψηλών. Αντιθέτως, οι προπονητές ζητούν συμμετοχή από όλους και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Με αυτό το δεδομένο ο Βαγγέλης Αγγέλου θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την προσήλωση των περιφερειακών του στον συγκεκριμένο τομέα, στον χθεσινό, καθοριστικό αγώνα του Άρη με τον Πανιώνιο Βίκος Cola αφού μάζεψαν 30 από τα 43 ριμπάουντ της ομάδας.

Δύο από αυτούς μάλιστα, έφτασαν σε ρεκόρ καριέρας…

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μάζεψε 12 ριμπάουντ, βελτιώνοντας κατά τρία την κορυφαία, ατομική επίδοση του. Είχε εννιά πέρσι με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη.

*Ο Δημήτρης Φλιώνης μάζεψε επτά ριμπάουντ, δύο περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ καριέρας του. Είχε πέντε στον 3ο περσινό μικρό τελικό με την ΑΕΚ και φέτος στα εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και τον Κόροιβο.

*Ακόμη, ο Σπύρος Μούρτος με τους έξι πόντους του, έγινε ο 13ος σκόρερ στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan.gr Basket League. Έφτασε τους 786 και ξεπέρασε κατά έναν τον Κίκι Κλαρκ.

Η αρνητική επίδοση των 108 πόντων και το ρεκόρ 5ετίας

*Η σημασία του αγώνα είχε επίδραση στην επιθετική παραγωγικότητα των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να σημειώσουν αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τους συνολικά 108 πόντους τους, δύο λιγότερους από το παιχνίδι Προμηθέα-Άρη της 7ης αγωνιστικής όταν σημείωσαν συνολικά 110 πόντους.

Οι 108 πόντους που σημείωσαν αθροιστικά Άρης και Πανιώνιος Βίκος Cola, αποτελούν ισοφάριση της 10ης χειρότερης επίδοσης στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League. Το ίδιο άθροισμα πόντων υπήρξε στη σεζόν 1992-93 στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού (49-59), στη σεζόν 1994-95 στο ματς Πανιωνίου Βίκος Cola-Ηρακλή (59-49) και στη σεζόν 1996-97 στο ματς Πανιωνίου Βίκος Cola-ΑΕΚ (48-60).

*Το παθητικό των 48 πόντων είναι η κορυφαία αμυντική επίδοση του φετινού Άρη καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη των 60 πόντων που δέχτηκε εντός έδρας από τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. Όχι μόνο όμως. Πρόκειται για την κορυφαία αμυντική επίδοση των τελευταίων πέντε χρόνων για τους “κιτρινόμαυρους” και μετά τους 46 που δέχτηκαν στις 5 Ιανουαρίου 2013 από το Περιστέρι (70-46).

*Ο Άρης ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση εύστοχων βολών στο φετινό Πρωτάθλημα μένοντας στις τέσσερις όσες είχαν τα Τρίκαλα BC Aries στην 7η αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods.
Από την άλλη πλευρά για τον Πανιώνιο Βίκος Cola…

*Με τους οχτώ πόντους του ο Ζήσης Σαρικόπουλος ξεπέρασε τους 900 στη Stoiximan.gr Basket League.
*Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Ντέγιαν Κράβιτς ξεπέρασε τα 300 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…