Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε 85-80

Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε 85-80

doncic

Η Ρεάλ Μαδρίτης, παίζοντα εκπληκτικό μπάσκετ, δεν άφησε τον Ζέλικο Ομράντοβιτς να κάνει το back to back, καθώς κέρδισε την Φενέρμπαχτσε με 85-80, κατακτώντας το τρόπαιο της Ευρωλίγκας για δεύτερη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το δέκατο της ιστορίας της.

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε, με την Φενέρμπαχτσε να παίρνει ανέλπιστους πόντους, από τος Ντουβερίογλου και Κάλινιτς, του οποίους ο Ομπάντοβιτς, τους ξεκίνησε στην ίδια πεντάδα, με αμυντικούς προσανατολισμούς. Η Ρεάλ η οποία έβρισκε σκορ, από τον Ντόντσιτς κυρίως, δεν μπορούσε να κοντρολάρει το παιχνίδι, πράγμα που άλλαξε, όταν ο Πάμπλο Λάσο, πέρασε στο παιχνίδι τους Γιούλ, Ροντρίγκεθ, οι οποίοι άνοιξαν την περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στο τέλος της πρώτης περιόδου, η Ρεάλ να προηγείται με 21-17.

Στην δεύτερη περίοδο, η “βασίλισσα” κατάφερε να ξεφύγει με 25-17, καθώς μπήκε δυναμικά, στο παιχνίδι. Όλα αυτά μέχρι να αναλάβει δράση ο Νίκολο Μέλι, ο οποίος, με 11 πόντους, έπαιξε μόνος του απέναντι στην Ρεάλ, με αποτέλεσμα, η Φενέρμπαχτσε στο ημίχρονο, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες και από τον Σλούκα, να είναι μπροστά με 40-38.

To δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με την Ρεάλ Μαδρίτης, να κάνει ένα σερί 7-0, με τον Μέλι να απαντάει πάλι από πλευράς Φενέρ, με το σκορ να είναι 50-48 στο 24′ και το παιχνίδι να έχει ξέφρενο ρυθμό. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, κατάφερε να κάνει την ζημιά, με τον Κοζέρ να κάνει τρομερό παιχνίδι και να την οδηγεί στο +8 στο τέλος της τρίτης περιόδου (63-55), μια περίοδος που η Ρεάλ, έκανε ότι ήθελε καθώς έβαλε 25 πόντους και δέχθηκε 15.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Νικολό Μέλι, προσπαθούσε, όπως σε όλο το παιχνίδι, να νικήσει μόνος του την Ρεάλ Μαδρίτης και με 6 δικούς του πόντους, μείωσε το παιχνίδι με 66-61, για να έρθει ένα γρήγορο 5-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης, που πήγε την διαφορά στους 10 πόντους (71-61) στο 35′. To παιχνίδι εξελίχθηκε σε “θρίλερ”, με την ομάδα του “Ζοτς”, να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά, με τον Μπόμπι Ντίξον 1,5 λεπτό πριν το φινάλε να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο και να μειώνει σε 74-69. Η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της,καθώς , παρά το γεγονός που 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, η Φενέρ ήταν στο -5, ο Λούκα Ντόντσιτς βγήκε εκτός με 5 φάουλ, ενώ ο Κάρολ είχε 1/2 βολές, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ντίξον με μεγάλο τρίποντο μείωσε στο -3 (81-78) 22 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε βάζοντας “φωτιά στο παιχνίδι”. Η Φενέρ, έκανε αμέσως φάουλ, στον κορυφαίο της Ρεάλ, Φαμπιάν Κοζέρ, ο Γάλλος είχε 0/2, με τον Τόμκινς να κάνει φόλοου και να γράφει το 83-78 , γλιτώνοντας τους Μαδριλένους από την αυτοκτονία. Στην συνέχει ο Μέλι σκόραρε γρήγορα, με τον Ντατόμε να κάνει αμέσως φάουλ στον Κοζέρ, με τον γκαρντ της Ρεάλ αυτή την φορά να μην αστοχεί, να γράφει το τελικό 85-80, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτάει την Ευρωλίγκα.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ, καθώς μέτρησε 17 πόντους ενώ ήταν εκεί στα κρίσιμα σημεία , ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 15 και αυτός με 4 ασίστ. Από την Φενέρμπαχτσε ξεχώρισε ο Νικολό Μέλι, καθώς προσπαθούσε να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι, σταματώντας στους 28 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 38-40, 63-55, 85-80

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…