Κεντρική NBA “Στραγγάλισαν” τους Καβς οι Σέλτικς, 1 νίκη μακριά από τους Τελικούς! (vid)

“Στραγγάλισαν” τους Καβς οι Σέλτικς, 1 νίκη μακριά από τους Τελικούς! (vid)

jason tatum

Οι ομάδες που κατορθώνουν να κάνουν το 3-2 σε σειρά πλέι-οφ φθάνουν στην πρόκριση στο 83% των περιπτώσεων. Με δεδομένη αυτή τη συνθήκη, οι Μπόστον Σέλτικς οφείλουν να αισθάνονται πολύ ευτυχισμένοι, καθώς επιβλήθηκαν με άνεση των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 96-83 και πήραν “κεφάλι” στη σειρά των τελικών της Ανατολής, έχοντας 2 match-ball πρόκρισης!

Με κάκιστο ξεκίνημα στην αναμέτρηση (36-19 στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου), αδυναμία παραγωγής από το τρίποντο (9/34, 26.5%) και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να δείχνει εξαντλημένος, οι Καβς δεν θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη τύχη. Η βασική back-court των Τζορτζ Χιλ και Τζέι Αρ Σμιθ ήταν ξανά άθλια σε εκτός έδρας ματς με 2/11 σουτ ενώ ο Τζόρνταν Κλάρκσον πήρε υπέρογκο αριθμό προσπαθειών σε συνάρτηση με τον ρόλο του, τελειώνοντας το ματς με 3/10 σουτ.

Μοναδικοί διψήφιοι σκόρερ για τους Καβς ήταν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Κέβιν Λοβ (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τον “βασιλιά”, όμως, να έχει 6 λάθη, 1/6 τρίποντα και με τα επίπεδα ενέργειάς του να βυθίζονται όσο κυλούσε το ματς. Το Κλίβελαντ μοίρασε μόλις 17 ασίστ για 15 λάθη ενώ ο Τάιρον Λου επιδόθηκε ξανά σε σωρεία λαθών, αδυνατώντας να τοποθετήσει τις κατάλληλες και πιο ταιριαστές πεντάδες στο παρκέ βάσει των εκάστοτε συνθηκών.

Για τους νικητές, ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ξανά εξαιρετικός με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες ενώ ο Αλ Χόρφορντ τον ακολούθησε σε απόδοση με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ. Οι Μόρις και Σμαρτ είχαν από 14 πόντους έκαστος από τον πάγκο ενώ η συχνή παρουσία του Άρον Μπέινς μέσα στη ρακέτα (29 λεπτά συμμετοχής) ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την προστασία του καλαθιού.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…