Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Οι τραυματισμοί μας έφεραν πιο κοντά”

“Οι τραυματισμοί μας έφεραν πιο κοντά”

itoudis

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά φέτος από τους τραυματισμούς και όπως τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης οι τραυματισμοί τους έφεραν πιο κοντά. Από την πλευρά του ο Πάμπλο Λάσο σημείωσε ότι το Final Four θα είναι δύσκολο και ότι η ισπανική ομάδα απέχει δύο νίκες από την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

Για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την αναμέτρηση των δύο ομάδων το ’69: “Το 1969 δεν είχα γεννηθεί. Πολλοί θρύλοι, που βρίσκονται εδώ, είχαν παίξει. Τότε είχαμε νικήσει. Είναι δύο ιστορικές ομάδες. Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ”.

Για τους τραυματισμούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα Final Four και για τις συμβουλές που θα δώσει στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, όταν γνωρίζει πως η αλλαγή του, ο Λέο Βέστερμαν, είναι τραυματίας: “Ήταν κρίμα που ο Λέο δεν θα μπορέσει να είναι στο Final Four. Ήταν άτυχος. Χρειάστηκε χειρουργείο, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Δείξαμε χαρακτήρα. Δεν είχαμε τον Νάντο και τον Κάιλ στα πλέι οφ. Ήρθαμε πιο κοντά μεταξύ μας. Υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά. Βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν. Αυτό μας έφερε πιο κοντά, μας έκανε πιο δυνατούς. Πιστεύουμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Με τον Σέρχιο μιλάω πολύ. Κάνει τη ρουτίνα του στο παρκέ, μένει και φεύγει τελευταίος. Δεν χρειάζεται να του πεις τι ακριβώς να κάνει. Είμαι πεπεισμένος, όπως και οι συμπαίκτες του, πως θα κάνει τη δουλειά. Στο Game 2 μας έδωσε ώθηση να έχουμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα”.

Για το πώς νιώθει που έχει πίεση συνεχώς και για το ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μεταξύ των φαβορί, αλλά όχι το Νο. 1 για το Final Four του Βελιγραδίου: “Εμείς αυτό κάνουμε. Έχουμε φιλοδοξίες ως ομάδα. Δουλεύουμε σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν σκέφτομαι την πίεση. Θέτουμε νέους στόχους. Γινόμαστε πιο έτοιμοι για τη ζωή, όχι μόνο για το Final Four. Όταν έχουμε να κάνουμε με τα πονταρίσματα, θα μπορούσαμε να είμαστε αουτσάιντερ. Δεν θα έδινα πάνω από 25% δεν κανέναν. Όταν η μπάλα είναι στον αέρα τα πονταρίσματα δεν ισχύουν”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο:

“Είναι αλήθεια πως είχαμε μια δύσκολη σεζόν με πολλά προβλήματα και τραυματισμούς. Στο τέλος ήταν όλοι έτοιμοι να παίξουν. Πάμε σε ένα καλό Final Four. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ”.

Για τα συναισθήματά του για την πρόκριση στο Final Four: “Αυτή τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι, που καταφέραμε να φτάσουμε εδώ. Είναι μεγάλη επιτυχία. Είμαστε δύο ματς μακριά από τον τίτλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …