Κεντρική Basket League Άρης “Ο Άρης έχει πρεστίζ πανευρωπαϊκά, έχει λάμψη…”

“Ο Άρης έχει πρεστίζ πανευρωπαϊκά, έχει λάμψη…”

Lefteris Arvanitis Aris

Με αφορμή μια “τοποθέτησή” του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου ανέφερε πως “δεν υπάρχει Big 4 στον ελληνικό αθλητισμό” αλλά “υπάρχει Βig 6. Δηλαδή 3 ομάδες από την Θεσ/νίκη και 3 από την Αθήνα”, ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για την ομάδα μπάσκετ του Άρη, τον Δημήτρη Γουλιέλμο αλλά και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Συγκεκριμένα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Fair Play”:

Για το ότι ο Άρης ανήκει στις “μεγάλες” δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού: “Ο Άρης θα είναι εσαεί μέσα στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και μπασκετικά και ποδοσφαιρικά. Το ότι προσπαθούν κάποιοι να τον μειώσουν, είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσέξουμε. Το βγάζουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ, όμως… πηγάζει από τη Θεσσαλονίκη”.

Για την προσπάθεια μείωσης του Άρη από συγκεκριμένες πλευρές: “Όντως ήταν μία κακή χρονιά η φετινή για τον Άρη στο μπάσκετ. Δε σημαίνει, όμως, ότι μία ή δύο κακές χρονιές αναιρούν τα πάντα. Το μεγαλείο του συλλόγου έχει κατοχυρωθεί εδώ και 100 χρόνια. Κάποιοι προσπαθούν να το αλλάξουν με χυδαίο τρόπο. Συμφωνώ ότι ο επίσημος Άρης πρέπει να οργανωθεί και να προστατεύσει το πρόσωπό του, ώστε να πορευθεί αναλόγως τα επόμενα χρόνια”.

Για τον Νίκο Λάσκαρη: “Επιχειρηματικά δε γνωρίζω πολλά πράγματα για το τι έχει γίνει. Αν λειτουργούσε διαφορετικά τη δεύτερη χρονιά, λέγοντας την αλήθεια και κάνοντας κινήσεις συντήρησης, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν έκανε αυτά που έπρεπε κι έτσι έφτασε και ο ίδιος και η ομάδα σε μία ντροπιαστική κατάσταση. Θα μπορούσε να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Αυτό ήταν το πρόβλημά του, το γεγονός ότι είχε τάσεις αλαζονείας. Ο Λάσκαρης έλειπε στην Αθήνα, αυτός που είχε βάλει στη Θεσσαλονίκη είχε τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα κι επηρεαζόταν από τρίτους. Όταν το κατάλαβε ήταν αργά”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: “Ο Γιαννάκης αποτελεί μία τεράστια αθλητική προσωπικότητα. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ πολύ. Η μοίρα του προπονητή έχει αυτό το πρόβλημα. Ότι κάθε μέρα μπαίνεις σε μία διαδικασία να ελέγχεσαι με βάση τα αποτελέσματα. Ο Παναγιώτης δεν το άξιζε αυτό. Η θέση του προπονητή είναι αυτό που σε φθείρει κι έτσι η νέα διοίκηση αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Ήρθε σε μία κακή στιγμή για τον Άρη ο Γιαννάκης”.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου και τις φήμες για συμμετοχή του Άρη στο ερχόμενο Champions League: “Είχε πάει πολύ καλά τη σεζόν 2012-2013 και την επόμενη, που είχαμε απαγόρευση μεταγραφών. Γνωρίζω ότι γίνεται συζήτηση ακόμα και τώρα για να συμμετάσχει η ομάδα στο ερχόμενο Champions League. Ο Άρης έχει πρεστίζ πανευρωπαϊκά, έχει λάμψη και είναι λογικό να τον θέλουν”.

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο: “Τα τελευταία χρόνια είχαμε μιλήσει 2-3 φορές σε κάποια παιχνίδια που είχαμε βρεθεί στην Αθήνα. Βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο, με τις ρυθμίσεις και την απαγόρευση μεταγραφών. Το έχω περάσει, θέλει πολλή δουλειά και υπομονή από όλους. Θέλει να δούμε πρώτα τις ενέργειές του και μετά να τον κρίνουμε”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Άρη: “Να είμαστε κοντά στην ομάδα, να αγαπάμε το σύλλογο Άρη όπως το νιώθουμε στην καρδιά μας, να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν τα ηνία του και σύντομα η ομάδα θα φτάσει στα επίπεδα που την παραλάβαμε από τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας”.

Να σημειωθεί πως ο Αρβανίτης είχε αναφέρει για το θέμα του “Big 4”:

“Ένα καινούργιο σλόγκαν προσπαθούν να επιβάλουν το τελευταίο διάστημα γνωστοί αδρά αμειβόμενοι κύκλοι στον ελληνικό αθλητισμό.
Είναι το γνωστό Big 4 το οποίο εντάσσεται στο σχέδιο του ”μία πόλη,μία ομάδα” κτλ φαιδρά και γελοία που χαρακτηρίζουν αυτούς που τα σκέφτονται και προσπαθούν να τα επιβάλουν.

Big 4, δηλαδή 3 ομάδες των Αθηνών και 1 από την Θεσ/νίκη.
Λοιπόν κοιτάξτε λίγο κάτι, Big 4 στον ελληνικό αθλητισμό δεν υπάρχει , Big 6 υπάρχει.
Δηλαδή 3 ομάδες από την Θεσ/νίκη και 3 από την Αθήνα.
Έξι σύλλογοι που ιστορικά έχουν κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει σε διάφορα αθλήματα και έχουν ιστορία πάνω ή περίπου έναν αιώνα , με κόσμο,με τίτλους με διακρίσεις και επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα.
Άλλος περισσότερες άλλος λιγότερες όλοι όμως έχουν να επιδείξουν κάτι ισχυρό και μεγάλο.

Η επιμονή να περιορίσεις κάτι που δεν περιορίζεται, (έχω εξηγήσει σε παλαιότερη δήλωσή μου σχετικά με το DNA της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει διότι είναι αφύσικο και ανώμαλο…) την επιμονή λοιπόν αυτή μόνο ένας υπερφίαλος,κομπορρήμων,αμετροεπής και στην τελική βλάκας θα μπορούσε να την έχει.
Η αλλοίωση της φυσιογνωμίας της πόλης μας δεν μπορεί να περάσει.
Δεν θα το καταφέρετε όσο κι αν προσπαθήσετε , όσα χρήματα κι αν σπαταλήσετε , όσους φορείς της Θεσ/νίκης κι αν εξαγοράσετε.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ !!!

Άντε γεια σας τώρα…..”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…