Κεντρική NBA “Μεταμορφωμένοι” Καβς, τσάκισαν τους Σέλτικς! (vid)

“Μεταμορφωμένοι” Καβς, τσάκισαν τους Σέλτικς! (vid)

lebron 3

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τέθηκαν με την πλάτη στη σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς, με το Game 3 να αποκτά χαρακτήρα “do or die”. Τελικά, όμως, το ένστικτο της επιβίωσης κι οι μηχανισμοί βελτίωσης των γηπεδούχων δούλεψαν στην εντέλεια, με συνέπεια να διαλύσουν τους “κέλτες” με 116-86 και μείωσαν τη σειρά σε 2-1.

Οι Καβς είχαν μονίμως διψήφιο προβάδισμα από τα μέσα της 1ης περιόδου μέχρι το τέλος του ματς ενώ η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 15 πόντους από τα μέσα του 2ου δωδεκαλέπτου! Οι περσινοί φιναλίστ εκμεταλλεύτηκαν το “εκρηκτικό” ξεκίνημά τους και έθεσαν από πολύ νωρίς τους πυλώνες της νίκης.

Συγκεκριμένα, οι Σέλτικς είχαν μονάχα 2/10 σουτ και 4 λάθη στα πρώτα λεπτά του ματς, με συνέπεια οι Καβς να ξεφύγουν με 27-11 και να μην ξανακοιτάξουν πίσω, αποδεικνύοντας πως όταν τα ποσοστά ευστοχίας τους είναι υψηλά, μπορούν να πιάσουν πολύ υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έπαιξε άριστα τον ρόλο του δημιουργού και του εκτελεστή με 27 πόντους, 12 ασίστ, 8/12 σουτ και μόλις 3 λάθη ενώ έκανε και τη διαφορά στην άμυνα (2/10 σουτ οι αντίπαλοι όταν τους μάρκαρε αυτός) αλλά η πραγματική διαφορά ήταν η παρουσία των συμπαικτών του.

Πιο αναλυτικά, όλοι οι βασικοί παίκτες των Καβς πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που συμβαίνει για 2η φορά στα φετινά πλέι-οφ για την ομάδα του Οχάιο. Όπως και σήμερα, έτσι και στην πρώτη περίσταση (Game 4 εναντίον των Ράπτορς), τα αποτελέσματα ήταν ευεργετικά.

Ο Κέβιν Λοβ είχε 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τρίσταν Τόμπσον πρόσθεσε 10, μαζί με 7 ριμπάουντ ενώ η μεγάλη διαφορά, συγκριτικά με το προηγούμενο ματς ήταν η απόδοση της back-court. Από τους 3 συνολικά πόντους του Game 2, το δίδυμο των Τζορτζ Χιλ και Τζέι Αρ Σμιθ έφθασε τους 24 πόντους με 6/13 τρίποντα.

Σταθερή παρέμεινε, φυσικά, η απόδοση του Κάιλ Κόρβερ, με τον sharpshooter των Καβς να σταματά στους 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και να αποδεικνύει ξανά ότι αξίζει να θεωρείται ως ο 3ος πόλος της επιθετικής λειτουργίας του Κλίβελαντ.

Η μεγάλη διαφορά για τους γηπεδούχους ήταν η ευστοχία στα τρίποντα, καθώς είχαν 17/34 “βόμβες” και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 8-0 στα φετινά πλέι-οφ, όταν εκτελούν τουλάχιστον με 34% πίσω από τη γραμμή των 7.25. Επίσης, βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα στην άμυνα, δίχως να επιτρέψουν στον Αλ Χόρφορντ να δημιουργεί και να εκτελεί μετά το πικ-εν-ρολ (7 πόντοι με μόλις 2/4 σουτ).

Για τη Βοστόνη, ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους κι 6/10 σουτ, ο Τέρι Ροζίερ πρόσθεσε 13 ενώ οι Μπράουν και Μονρό πέτυχαν από 10, με τους Σέλτικς να έχουν μονάχα 39.2% στα σουτ εντός πεδιάς και να μοιράζουν μόνο 16 ασίστ για 15 λάθη.

Τα highlights της αναμέτρησης

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …