Κεντρική Ασίστ Shadow “Προέχει η ηρεμία για τον Πανιώνιο”

“Προέχει η ηρεμία για τον Πανιώνιο”

Ζιάγκος

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά στην πρώτη του συνέντευξη δεν θέλησε να δώσει συνέχεια σε όσα έγιναν. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ηρεμία για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος αναφέρθηκε ακόμα στη φετινή πορεία της ΑΕΚ και στους αποκλεισμούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον Πανιώνιο: “Αυτό που προέχει είναι να βρει ο Πανιώνιος την ηρεμία του, να συσπειρωθεί ο κόσμος και να πετύχει τον στόχο του. Όταν τελειώσει αυτή η προσπάθεια θα μιλήσουμε”.

Για την εξέλιξη της ΑΕΚ μέσα σε λίγα χρόνια: “Έγιναν πάρα πολλά μέσα σε πέντε χρόνια για την ανάπτυξη της ΑΕΚ. Δεν είναι έκπληξη για εμένα, είναι σωματείο με κόσμο και μεγάλη δυναμική. Είχε την τύχη να έχει στα ηνία έναν αξιόπιστο επιχειρηματία και ΑΕΚτζή. Μια πενταετία είναι ένα καλό διάστημα για να προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο αυτός ο σύλλογος, βάσει όλων αυτών”.

Για τα στοιχεία να φτάσει σε υψηλό επίπεδο: “Η ΑΕΚ πληρούσε τις προϋποθέσεις για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Είχε οικονομική συνέπεια, δυνατότητα να ενισχύεται όποτε το χρειαστεί, κόσμο και δυνατή έδρα. Είχε και τις συγκυρίες και την τύχη για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο”.

Για τον ημιτελικό της ΑΕΚ με τη Μούρθια: “Η φαινομενική αγωνιστική κοιλιά έχει να κάνει με το ότι έχουν στο μυαλό τους το Final-4. Ο παράγοντας έδρα θα παίξει ιδιαίτερη σημασία. Ο κόσμος περιμένει πώς και πως να στηρίξει την ομάδα σε μια ευρωπαϊκή επιτυχία. Με βάση τα αποτελέσματα της Μούρθια στο BCL, φαίνεται ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες, έχει περισσότερες νίκες εκτός έδρας, παρά εντός. Έχει σταθερές στο παιχνίδι της. Έχει την καλύτερη άμυνα στην Ισπανία, έχει έφεση στα ριμπάουντ, εκεί που η ΑΕΚ έχει αδυναμία. Επιθετικά δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη, αλλά στο ομαδικό παιχνίδι. Από την άλλη, η ΑΕΚ εκφράζεται περισσότερο μέσα από το ατομικό ταλέντο. Είναι κάτι που δίνει λύσεις, αλλά μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ”.

Για το τι περιμένει να δει: “Περιμένω ανοιχτό παιχνίδι, υψηλής ταχύτητας και ποιότητας. Δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα στην ΑΕΚ λόγω έδρας και ενθουσιασμού, κάτι όμως που μπορεί να λειτουργήσει και αντίθετα”.

Για τον Ντούσαν Σάκοτα: “Δεν έλειπε ποτέ το ταλέντο από το παιχνίδι του. Είχε αδυναμίες αμυντικά, αλλά δούλεψε πολύ, πήρε μυϊκά κιλά, όπως έπρεπε. Έχει πάρει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ, άρα έχει και την προσωπικότητα. Έχει βρει τον ρόλο του. Έχει ταλέντο, θέληση και έχει δουλέψει αρκετά. Δικαιούταν αυτό το ρόλο στην ομάδα”.

Για τον αποκλεισμό Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού από το Final-4 της Ευρωλίγκα: “Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς, τον έβγαλαν από το ρυθμό του. Παιδιά με τρομακτική εμπειρία να διαχειριστούν τέτοια ματς ήταν εκτός ρυθμού. Νομίζω ότι έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στο να μην περάσει στο Final-4. Όσο για τον Παναθηναϊκό, όταν έχασε το πλεονέκτημα έδρας , οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του, είναι δύσκολο να κερδίσεις τη Μαδρίτη”.

Για το Final Four: “Οι ΤΣΚΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ είναι κλασικές δυνάμεις, ενώ η τέταρτη είναι μια ομάδα που έρχεται με ενθουσιασμό. Η Ζαλγκίρις έδειξε πως διαβάζει καλά τον αντίπαλό της και διαχειρίζεται τον ενθουσιασμό, παρά την απειρία της”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…