Κεντρική Basket League ΑΕΚ Πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ ο Σάκοτα

Πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ ο Σάκοτα

aek sakota punther green kymi

Ο Ντούσαν Σάκοτα συνεχίζει να “πυροβολεί” τα αντίπαλα καλάθια με τη φανέλα της ΑΕΚ και συνεχώς ανεβαίνει στη σχετική λίστα της Ένωσης. Ο αρχηγός της “Βασίλισσας” με τους πόντους, που πέτυχε στο παιχνίδι με την Κύμη, “σκαρφάλωσε” στην πέμπτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία των “κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

“Έξι πόντοι αρκούσαν για τον Ντούσαν Σάκοτα στο χθεσινό παιχνίδι με την Κύμη, για να μπει στην πρώτη 5άδα των σκόρερ της ΑΕΚ στη Basket League. O αρχηγός της “Ένωσης” έφτασε τους 1.264 με τη φανέλα της και ξεπέρασε κατά τέσσερις τον Χρήστο Ταπούτο για να γίνει ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*5ος επιθετικός ριμπάουντερ της ΑΕΚ έγινε ο Δημήτρης Μαυροειδής που ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση. Είχε ένα στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 171 και άφησε πίσω του, τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Ο Μαυροειδής εξάλλου, με το 88ο παιχνίδι του με τον Δικέφαλο στο Πρωτάθλημα και αφού ξεπέρασε τον Σωτήρη Νικολαίδη (87), έγινε ο 15ος της σχετικής λίστας.

Μάνι Χάρις ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ φτάνοντας για 3η φορά σε “double-double” έχοντας 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το είχε κάνει και στα παιχνίδια με τον Προμηθέα εκτός και το Λαύριο εντός έδρας.

*Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε χθες, ο Μάικ Γκριν έφτασε τις 116 και ξεπερνώντας τον Άντονι Μπούι που είχε 113, έγινε ο 3ος ξένος πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ στη  Basket League.

*Με το 375ο παιχνίδι του ο Βασίλης Ξανθόπουλος “έπιασε” τον Νίκο Γκάλη στην 24η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64),

*Τα 339 παιχνίδια έφτασε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ξεπερνώντας τον Σωτήρη Νικολαίδη (338) έγινε ο 26ος της λίστας της Basket League (από το 1992-93).

Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ καριέρας με τα δύο που είχε χθες.

Στην 20άδα των μπλοκέρ ο Γλυνιαδάκης

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης με το 298ο παιχνίδι του στη Basket League έγινε ο 44ος της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που έχει 297.

Ο Κρητικός σέντερ παράλληλα κάνοντας μία τάπα, έφτασε τις 151 και “έπιασε” στην 20ή θέση τον Δημήτρη Παπανικολάου.

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Νίκος Μπάρλος έφτασε στη 19η θέση της λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Μίλαν Τόμιτς στα 287.

*Το παιχνίδι του “Νίκος Γκάλης” ήταν το 50ό για τον Γκάρι ΜακΓκί στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Τους 400 πόντους ξεπέρασε ο Άγγελος Τσαγκαράκης που είχε πέντε στο χθεσινό ματς.

Μάικλ Κάιζερ έγινε ο 4ος παίκτης της Κύμης μετά τους ΜακΓκί, Τουτζιαράκη και Σμιθ που έφτασε τα 100 ριμπάουντ.

*Τόσο ο Λένζελ Σμιθ όσο και ο Κάμερον Τζόουνς είχαν από έξι ασίστ με τις οποίες ξεπέρασαν τον Μουχάμεντ Ελ-Αμίν και μοιράζοντας πλέον τη 2η και την 3η θέση της σχετικής λίστας της Κύμης έχοντας 65 και 63 αντίστοιχα, πίσω μόνο από τον Θαντ ΜακΦάντεν.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…