Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Άρης έφτανε στο πέμπτο του νταμπλ! (vid)

Όταν ο Άρης έφτανε στο πέμπτο του νταμπλ! (vid)

aris kipello 2

Υπάρχουν πολλές σπουδαίες στιγμές στην ιστορία του Άρη καθώς αυτή αν μη τι άλλο είναι τεράστια και μια πολύ σημαντική επιτυχία των “κιτρίνων” είχε “έρθει” σαν σήμερα (21/5) το 1990 (δηλαδή πριν ακριβώς 28 χρόνια). Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, όταν ο Άρης κέρδισε με 75-62 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Έτσι πανηγύριζε το τέταρτο σερί νταμπλ (μετά από αυτά το 1987, το 1988 και το 1989) και συνολικά έφτανε στο πέμπτο του νταμπλ (1985, 1987, 1988, 1989 και 1990)! Σε εκείνο το ματς κόντρα στον “Δικέφαλο” ο Νίκος Γκάλης ήταν φοβερός έχοντας 35 πόντους ενώ βοήθησε σημαντικά και ο Λευτέρης Σούμποτιτς με 20 πόντους.

aris kipello

“Είμαστε η καλύτερη ομάδα… Εγώ προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είναι η τέταρτη χρονιά μου στην ομάδα και αυτό είναι το τέταρτο νταμπλ”, έλεγε μεταξύ άλλων ο “Πίξι” μετά το τέλος του τελικού, την ώρα που ο Γκάλης αποθεωνόταν από τον κόσμο των “κιτρίνων”. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: “Νομίζω είμαστε οι καλύτεροι και αυτή την στιγμή θέλω να πιστεύω πως ούτε οι αντίπαλοι μας πρέπει να έχουν κανέναν ενδοιασμό γι’ αυτό”. Εκείνος ο τίτλος ήταν ο τελευταίος του Γιάννη Ιωαννίδη στον Άρη καθώς την επόμενη σεζόν συνέχισε στον Ολυμπιακό.

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Λυπηρίδης, Γκάλης 35 (1), Γιαννάκης 9, Σούμποτιτς 20 (3), Μισούνοφ 7, Ρωμανίδης, Βράνκοβιτς 4, Βουρτζούμης, Δοξάκης, Κατσούλης Μ.

ΠΑΟΚ (Πολίτης): Σταυρόπουλος 17 (1), Μπουντούρης 1, Πρέλεβιτς 8, Κουκ 14 (1), Κόρφας 6, Παπαχρόνης 1, Φασούλας 8, Μακαράς 7 (1), Παπασαράντου, Καρατζουλίδης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …