Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Προμηθέας 89-88

Ολυμπιακός – Προμηθέας 89-88

papanikolaou milutinof

Ο Προμηθέας έφτασε μία ανάσα από το “μπαμ” της χρονιάς και τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος. Σ’ ένα ματς “θρίλερ” που κρίθηκε στην τελευταία φάση, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν των Πατρινών με 89-88 στο ΣΕΦ κι έκαναν το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ.

Με το σκορ στο 86-88, ο Σπανούλης έκλεψε την μπάλα κι έδωσε στον Παπανικολάου, ο οποίος με μεγάλο τρίποντο έγραψε το τελικό σκορ (89-88), 13 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Στην εκπνοή του αγώνα, ο Προμηθέας είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Πράδερ αστόχησε σε λέι απ, υπό την αφόρητη πίεση των παικτών του Ολυμπιακού.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μέτρησε 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ωραίος αλλά και μοιραίος ήταν ο Πράδερ, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Φαγιέ πέτυχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, χωρίς να βγει από το παρκέ ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι από την αρχή δεν θα περίμενε με τίποτα την εξέλιξη του. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι τέρμα πατημένο στο γκάζι κι όλοι πίστεψαν ότι ο αγώνας  θα κατέληγε όπως το πρώτο στο ΣΕΦ πριν δύο μέρες, με νικητή με μεγάλη διαφορά δηλαδή τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 18 πόντους 55-38 στο ημίχρονο, με τον Προμηθέα να δείχνει τα δόντια του στην τρίτη περίοδο και να μειώνει σε 62-54 στο 24′. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +10 (74-64) και μετά εξαφανίστηκαν από το παρκέ για 6 λεπτά.

Με τους Πράδερ και Φαγιέ να κάνουν “όργια”, οι Πατρινοί έτρεξαν επιμέρους σκορ 22-2 και προηγήθηκαν με 76-82 στο 36′. Ο Ολυμπιακός μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (82-82 στο 37′), με τα τελευταία τρία λεπτά να εξελίσσονται σε θρίλερ και τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη, χάρη σε τρίποντο του Παπανικολάου κι άστοχο λέι απ του Πράδερ στην εκπνοή.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…