Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Κύμη 78-75

Ολυμπιακός – Κύμη 78-75

mantzaris olympiakos kymi kimi

Τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός…
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου λίγο έλειψε να πέσει θύμα τεράστιας έκπληξης στο ΣΕΦ. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν εντός έδρας της Κύμης με 78-75, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να χάνει μοναδική ευκαιρία στην εκπνοή του αγώνα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αστοχώντας σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων.

Η καλοδουλεμένη ομάδα του Γιάννη Καστρίτη άγγιξε το θαύμα, αλλά τελικά έμεινε με την ικανοποίηση ότι κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με 17 πόντους πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα.

Καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς πέτυχε 18 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Κάιλ Ουίλτζερ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Κύμης, ο Θάντους Μακφάντεν είχε 21 πόντους, με τον Γκάρι ΜακΓκι να κάνει double-double 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γιαννη Σφαιρόπουλου, καθώς έκανε ότι ήθελε σε άμυνα και επίθεση, με την Κύμη να αδυνατεί να βρει ρυθμό. Έτσι ο Ολυμπιακός, κατάφερε να πάρει αρκετά γρήγορα μια διαφορά 17 πόντων (25-8).

Η δεύτερη περίοδος, ξεκίνησε όπως ακριβώς και η πρώτη, καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ήταν σαν να μην υπήρχε στο παιχνίδι. Εικόνα που άλλαξε, στα μισά της δεύτερης περιόδου, καθώς η Κύμη βρήκε ρυθμό σε επίθεση και άμυνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει κομμάτι της διαφοράς του και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με +13 (41-28).

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, αλλά αυτήν την φορά είχαν αλλάξει οι ρόλοι. Πιο συγκεκριμένα, η Κύμη έπαιξε απίστευτο μπάσκετ, κατάφερε να ρίξει την διαφορά ακόμα και στους 5 πόντους (50-45), ενώ στα τελευταία 5 λεπτά της περιόδου, o Ολυμπιακός μπόρεσε να βελτιώσει την κακή του εικόνα, καθώς έσφιξε την άμυνα, με αποτέλεσμα, το τέλος της τρίτης περιόδου να τον βρει μπροστά με +8 (59-51).

Η τέταρτη περίοδος, ήταν και η πιο “δραματική” του αγώνα, καθώς ενώ στην αρχή όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κοντρόλαρε το παιχνίδι, αυτή του Γιάννη Καστρίτη, επανήλθε, καταφέρνοντας με μια εκπληκτική αντεπίθεση να μειώσει στο -1 (65-64) , με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Το τελευταίο δίλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τον Θάντους Μακφάντεν, να προσπαθεί να κερδίσει τους “ερυθρόλευκους” μόνος του, καθώς σκόραρε όλους τους τελευταίους πόντους για την Κύμη, η οποία είχε κολλήσει σταθερά στο -1 πίσω από από τον Ολυμπιακό.

Κάπου εκεί το παιχνίδι πήγε στις βολές τα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να ευστοχεί σε 1/2 βολές, δίνοντας την ευκαιρία στον Μακφάντεν να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Αμερικανός, όμως, από ωραίος, έγινε μοιραίος, καθώς είχε 1/2 βολές. Ο Βασίλης Σπανούλης, είχε 2/2, με την Κύμη να αστοχεί στο τελευταίο σουτ (σ.σ. ελεύθερο τρίποντο για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση) που πήρε ο Μανωλόπουλος και τους Πειραιώτες να κερδίζουν τελικά με 78-75.

Τα δεκάλεπτα: 25-8, 41-28, 59-51, 78-75.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 18 (3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 9/12 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Παπανικολάου 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης 6, Ουίλτζερ 14 (4/11 σουτ, 7 ριμπάουντ), ΜακΛιν 2 (6 ριμπάουντ), Μπράουν (0/3 σουτ), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 7 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1/6 σουτ), Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 7 (2/9 σουτ).
ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 9 (3/10 σουτ), Τζόουνς 7, ΜακΓκι 11 (4/12 δίποντα, 3/6 βολές, 14 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 21 (4/7 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/5 βολές, 6 ασίστ), Σμιθ 15 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης 3 (1/4 τρίποντα), Γλυνιαδάκης, Βίλιαλμσον 3 (1), Κάιζερ 4, Μπάρλος 2 (5 ριμπάουντ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…