Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Οι Γιαννιώτες Τσουμάνης και Μαντζούκας που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο ΣΕΦ!

Οι Γιαννιώτες Τσουμάνης και Μαντζούκας που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο ΣΕΦ!

tsoumanis mantzoukas

Ο Ανδρέας Τσουμάνης κι ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν θα ξεχάσουν ποτέ το απόγευμα της 13ης Μαΐου του 2018. Τα δύο ταλαντούχα παιδιά από τα Ιωάννινα πάτησαν το παρκέ του ΣΕΦ κι έκλεψαν τις εντυπώσεις στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, για την τελευταία αγωνιστική της Basket League.

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, μιας κι οι Πειραιώτες ήταν σίγουρα δεύτεροι κι οι Πατρινοί τρίτοι. Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, οι τραυματισμοί αλλά και η προσπάθεια των προπονητών (σ.σ. ειδικά του Μάκη Γιατρά) να ξεκουράσουν ορισμένους παίκτες ενόψει των πλέι οφ που ξεκινούν την Τετάρτη έδωσαν την ευκαιρία στους νεαρούς άσους να κάνουν την εμφάνιση τους στο ΣΕΦ και να δείξουν ένα μέρος του ταλέντου τους.

tsoumanis

Ο Ανδρέας Τσουμάνης πάτησε το παρκέ για 11 λεπτά και φρόντισε να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο 17χρονος διεθνής Έλληνας πάουερ φόργουορντ (σ.σ. μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση “3”) πέτυχε τους πρώτους πόντους της καριέρας του στη Basket League στη δεύτερη εμφάνιση του με την ανδρική ομάδα (σ.σ. αγωνίστηκε για ένα λεπτό και κόντρα στον ΓΛ Φάρο).

Το νέο πρότζεκτ του Ολυμπιακού πρόλαβε να πετύχει 7 πόντους με 2/4 δίποντα κι 1/1 τρίποντο, ενώ κατέβασε κι ένα ριμπάουντ. Το περιφερειακό σουτ είναι το δυνατό σημείο του Ανδρέα Τσουμάνη, ο οποίος εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2015, αποτελώντας επιλογή του Νίκου Κεραμέα μαζί με τους Ποκουσέφκσι, Ζευγαρά κι Αρσενόπουλο.

promitheas olympiakos mantzoukas

Ο παίκτης που έκλεψε περισσότερο τις εντυπώσεις ήταν, πάντως, ο Λευτέρης Μαντζούκας, το παιδί του Προμηθέα που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Basket League, πετυχαίνοντας δύο βολές στο παιχνίδι της ομάδας του Μάκη Γιατρά με τον Πανιώνιο στην Πάτρα.

Ακολούθησαν δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές κόντρα σε Παναθηναϊκό και Τρίκαλα για να έρθει το χθεσινό (13/5) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όπου ο Μαντζούκας  έγινε ο πιο νέος βασικός παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος, ξεκινώντας στην αρχική πεντάδα του Προμηθέα σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και 5 ημερών.

Ο ύψους 2,05 φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί ακόμα ένα “προϊόν” tου πρότυπου προγράμματος “ΝΟΥΣ“, αγωνίστηκε για 31:11 λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό, δείχνοντας το ταλέντο του και το μπασκετικό “θράσος” που έχει.

Μέτρησε 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κερδισμένο φάουλ, 1 προσωπικό φάουλ και 2 λάθη, τραβώντας τα βλέμματα πάνω του. Το μέλλον του ανήκει κι είναι σίγουρο ότι ο Μάκης Γιατράς θα του δώσει πολλές ακόμα ευκαιρίες στο μέλλον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…