Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Οι διευκρινίσεις του Βασιλακόπουλου

Οι διευκρινίσεις του Βασιλακόπουλου

giorgos vasilakopoulos

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην El Mundo για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του για τον Πάου Γκασόλ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε ότι σέβεται τον Ισπανό σέντερ.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:

“Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι καταγγελτικές μου δηλώσεις εναντίον της Ευρωλίγκας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αποδόθηκαν κατά το δοκούν από τους εν Ελλάδι υπεραπιστές συμφέροντος αυτής της διοργάνωσης. Με στενοχώρησε, όμως, επειδή για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, απομόνωσαν μια αναφορά μου σε έναν πολύ μεγάλο αθλητή, τον Πάου Γκασόλ, τον οποίο σέβομαι απόλυτα για την πορεία που έχει διανύσει στον χώρο.

Εναν αθλητή που κατ’ επανάληψη έχω τιμήσει για τα επιτεύγματά του όσο ήμουν πρόεδρος στην FIBA Europe και που με την πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία του στα γήπεδα, έχει κατακτήσει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν. Τα κεφάλαια τα οποία έθιξα, ήταν τα καίρια της διαρκούς υποβάθμισης ελέω πρακτικών Ευρωλίγκας της παραγωγικής διαδικασίας που θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Απομονώθηκε όμως, μια φράση, που έδινε έμφαση στο ζητούμενο και διαστρεβλώθηκε με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα ουσιώδη που κάποιοι δεν θέλουν να ακούγονται. Κεφάλαια που θα πρέπει άμεσα να αποτελέσουν και αντικείμενο δημοσίου διαλόγου για το μέλλον του αθλήματος.

Αυτό και μόνο, χωρίς την παραμικρή πρόθεση υποτίμησης, παρά μόνο σαν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που ήθελα να αναδείξω. Περίμενα από τους αθλητικούς φίλους Ισπανούς να ζητούσαν διευκρινήσεις πριν κατακρίνουν, αφού γνωριζόμαστε για χρόνια, έχουμε συνεργαστεί σε πολλά ζητήματα και θα έπρεπε να καταλάβουν ότι ουδέποτε υπήρχε περίπτωση να θίξω έναν αθλητή, πόσω μάλλον τέτοιου βεληνεκούς”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…