Κεντρική Elite League Ο Μπουρούσης και η Καρδίτσα!

Ο Μπουρούσης και η Καρδίτσα!

ioannis bourousis ethniki ellada esthonia

Ο Γιάννης Μπουρούσης δε χρειάζεται συστάσεις στο ευρύ αθλητικό κοινό, πολλώ δε μάλλον σε αυτό της Καρδίτσας.

Ο Καρδιτσιώτης γίγαντας έχει βιώσει γεγονότα και στιγμές που γεμίζουν το μυαλό και την πορεία του κάθε αθλητή που φαντάζεται όταν ξεκινάει το χτίσιμο της καριέρας του.

Έχει γευτεί κάθε επιτυχία που μπορεί να φανταστεί κανείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διεθνές και διασυλλογικό επίπεδο, ατομικές διακρίσεις αλλά και τέτοιες που πλέον ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια της Ευρώπης και έφτασαν μέχρι την Ασία και τους Ζεγιάνγκ Λάιονς, όπου και εκεί η αδιαμφισβήτητη κλάση του και η αστείρευτη δίψα για τίτλους τον οδήγησαν στους τελικούς του CBA.

Μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων, με την οποία κατέκτησε το 2002 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρωσίας και της Εθνικής ομάδας Ανδρών με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 της Σερβίας και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 της Πολωνίας, ο εν ενεργεία 13ος σε συμμετοχές και 13ος σκόρερ της Γαλανόλευκης, μοιάζει ακόρεστος και ακούραστος για τη νέα αγωνιστική του πρόκληση.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ’ Εθνική), ενώ στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2002 ως το 2006. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2011 κατακτώντας δύο κύπελλα.

Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Μιλάνο, πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου και παρέμεινε από το 2013 ως το 2015. Με την ισπανική ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας την ίδια χρονιά. Το 2014 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο Σούπερ Καπ.

Το καλοκαίρι του 2015 «μετακόμισε» στη Λαμποράλ Κούτσα με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το Final Four του Βερολίνου, ενώ βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα.

Πέρυσι, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κατακτώντας το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ, μετά την πολύτιμη εμπειρία του στην Κίνα ζει το μπάσκετ σα να ξεκίνησε τώρα τη διαδρομή του.

Στα 35 του, ο αρχηγός της Εθνικής, όχι μόνο παραμένει περιζήτητος, αλλά μοιάζει να έχει αρκετά ακόμη κεφάλαια στην λαμπρή πορεία του, μέσα στα οποία συγκαταλέγεται και το να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Καρδίτσα και να αγωνιστεί για την πόλη του, όπως δήλωσε στο KarditsaSportiva.

Σε μία…μπασκετοκουβέντα που ομολογουμένως δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και να επεκταθεί στην πλούσια καριέρα του αλλά να επικεντρωθεί στα της Καρδίτσας και την πρόοδο που σημειώνει το μπάσκετ στην περιοχή, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για το μέλλον του, τον ΑΣ Καρδίτσας, το νέο κλειστό στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και την Εθνική, στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης με τους Κυανόλευκους.

Γιάννη ποια είναι η εικόνα που έχεις για τον ΑΣ Καρδίτσας;

«Παρακολουθώ την ομάδα τα τελευταία χρόνια και την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της διοίκησης.  Γίνεται μία αξιόλογη πορεία και κανείς τους δεν το βάζει κάτω.

Το θετικό είναι ότι και η τοπική κοινωνία βοηθάει, υπάρχουν χορηγοί και επιχειρήσεις που στηρίζουν τον Σύλλογο και κακά τα ψέματα χωρίς αυτούς η ομάδα δε θα μπορούσε να είναι σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα».

Πώς αξιολογείς τη φετινή χρονιά της ομάδας;

«Γίνεται μία προσπάθεια να κρατηθεί η ομάδα στην Α2, στην πρώτη της παρουσία σε αυτή την κατηγορία.

Ευελπιστούμε να παραμείνει, του χρόνου να γίνει και το γήπεδο, ώστε να αγωνίζεται εκεί και ο κόσμος που είναι πάντα δίπλα της να το γεμίσει και να την κρατήσει ψηλά».

Στο παρελθόν δήλωσες πως θα ήθελες να αγωνιστείς ξανά για την Καρδίτσα. Η τωρινή σου βούληση ποια ειναι;

«Θέλω κάποια στιγμή να αγωνιστώ στον ΑΣΚ για την πόλη μου την Καρδίτσα. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και είμαι και εγώ υγιής θα ήθελα να βοηθήσω σε αυτά τα παιχνίδια».

Υπάρχει κάποια στιγμή που θα ξεχώριζες στην καριέρα σου;

«Είναι πολλές οι στιγμές όλα αυτά τα χρόνια αλλά ξεχωρίζω εκείνες που έχω ζήσει με την Εθνική ομάδα.

Θα έλεγα όλες τις στιγμές που έχω ζήσει στην Εθνική».

Πηγή: karditsasportiva.gr.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…