Κεντρική NBA Ο ΛεΜπρόν ισοπέδωσε τους Σέλτικς, φουλ για Game 7! (vid)

Ο ΛεΜπρόν ισοπέδωσε τους Σέλτικς, φουλ για Game 7! (vid)

lebron 5

Είμαστε όλοι μάρτυρες! Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνεχίζει ακατάπαυστα να προσφέρει classic παραστάσεις στα φετινά πλέι-οφ κι αυτή τη φορά, αποφάσισε να παρατείνει την παρουσία των Κλίβελαντ Καβαλίερς στην post-season! Οι Καβς επιβλήθηκαν των Μπόστον Σέλτικς με 109-99, ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών της Ανατολής σε 3-3 κι έκαναν τους φίλους του μπάσκετ να αναφωνήσουν την πιο όμορφη μπασκετική φράση του πλανήτη.

Game 7!

Κατά πολλούς, αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Τζέιμς με τη φανέλα των Καβαλίερς μέσα στο Κλίβελαντ, καθώς ενδέχεται να κάνει opt-out το καλοκαίρι και να αναζητήσει έτερους προορισμούς. Ακόμη κι έτσι να είναι, όμως, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη φρόντισε να εμφυτεύσει με ανεξίτηλο μελάνι την εμφάνιση αυτή στη μνήμη των πάντων, ανεβάζοντας τον πήχη της απόδοσής του σε ακόμη πιο δυσθεώρητα ύψη!

https://twitter.com/SportsCenter/status/1000213318018240512

Η στατιστική του γραμμή ήταν απλά “γελοία”. 46 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 17/33 σουτ (5/7 τρίποντα), 7/11 βολές και μόλις 3 λάθη σε 46 (!) λεπτά συμμετοχής. Κι όλα αυτά ενώ πονούσε το δεξί του πόδι και με τον Κέβιν Λοβ εκτός δράσης από το 6ο λεπτό, απέναντι στην κορυφαία άμυνα του NBA, σε παιχνίδι όπου κρίνεται όλη η σεζόν.

Αυτή ήταν η 7η 40άρα για τον ΛεΜπρόν στη φετινή post-season, ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη επίδοση του Μάικλ Τζόρνταν από τα πλέι-οφ του 1989 και με τον Τζέρι Γουεστ να είναι ο μόνος που βρίσκεται πιο πάνω στη σχετική λίστα!

Ο Τζέιμς ήταν ο απόλυτος ελεγκτής του ματς, έχοντας περισσότερες αρμοδιότητες από τη στιγμή που ο Λοβ δεν μπορούσε να βοηθήσει. Με drives από την αριστερή πλευρά, isolation φάσεις, πάσες σε όσους έκοβαν κατά μήκος της base-line αλλά και “βόμβες” από τα 7.25, ο ΛεΜπρόν έκανε τα πάντα για να μην πάει “σπίτι” του από τώρα, επιθυμώντας διακαώς να επεκτείνει το σερί των 7 συνεχόμενων παρουσιών του σε Τελικούς.

Μπορεί οι Σέλτικς να είναι αήττητοι στην έδρα τους στα φετινά πλέι-οφ (10-0), να διαθέτουν πολύ καλύτερο προπονητή και μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στην επίθεση αλλά αν μπορεί κάποιος να ποντάρει με άνεση εναντίον του “βασιλιά” στο Game 7, τότε είναι σίγουρα πολύ γενναίος…

Τα highlights του ΛεΜπρόν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …