Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ο Γιάννης και το… ασφαλιστήριο

Ο Γιάννης και το… ασφαλιστήριο

giannis antetokounmpo ethniki

Γιώργος ΚογκαλίδηςΑν υπάρχει ένα θέμα που «καίει» τους φίλους της Εθνικής ομάδας είναι αν θα συμμετέχει το καλοκαίρι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, στην περιβόητη πλέον συνέντευξή του, είπε μεταξύ άλλων «διαβάσατε μια τελευταία συνέντευξη κάποιου κ. Χορστ; Είπε ότι θα διαπραγματευτούμε την παρουσία του Γιάννη στην Εθνική. Τι κουβέντα είναι αυτή; Τι θα διαπραγματευθεί.

Εμείς είμαστε σε επικοινωνία με το ΝΒΑ, αλλά και με τον Αντετοκούνμπο, τον Κουφό, τον Ντόρσεϊ και τον Παπαγιάννη κι ελπίζουμε ότι θα είναι παρόντες. Τα δείγματα είναι θετικότατα, εκτός αν τα αφεντικά του ΝΒΑ θέλουν να βοηθήσουν έμμεσα κάποιον άλλον».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει φαντάσματα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά δεν θα σταθούμε στις θεωρίες συνωμοσίας, ούτε θα επενδύσουμε στο ότι ολόκληρο ΝΒΑ έχει βαλθεί να καταστρέψει την Εθνική μας για να ευνοήσει τα… νησιά Φερόε. Πάμε στα σοβαρά.

Αν δείτε τον πίνακα (είναι επίσημα στοιχεία που έδωσε η ΕΟΚ στην τελευταία Γενική της Συνέλευση) υπάρχει ένα ποσό 45.000, το οποίο πηγαίνει σε «ασφάλιστρα αθλητών». Κανονικά έπρεπε να γνωρίζουμε ποιοι ασφαλίζονται; Ποιοι καλαθοσφαιριστές της Εθνικής ασφαλίστηκαν το 2017 με 45.000 ευρώ και τι σχέση έχει αυτό με τα ασφάλιστρα για παίκτες του ΝΒΑ;

Τα χρήματα που έπρεπε να δαπανηθούν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να είναι 45.000 ευρώ. Μπορεί να είναι… δεκαπλάσια. Ως εκ τούτου, τι αφορά αυτό το ασφαλιστήριο; Με ποια εταιρία υπογράφηκε και τι καλύπτει; Υπό άλλες συνθήκες (διαφάνειας), όλα όσα ρωτάμε -κι άλλα που πιθανόν θα θέλατε να γνωρίζετε- θα υπήρχαν συμφωνίες, συμβόλαια, δαπάνες κτλ., στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όχι όμως από την ΕΟΚ.

Είναι πρόδηλο ότι οι διαπραγματεύσεις με το Μιλγουόκι αφορούν στο ασφαλιστήριο, διαφορετικά τι διαπραγματεύονται; Αν (απευχόμαστε) δεν έρθει ο Greek Freak, θα οφείλεται στην τάση του ΝΒΑ να κυνηγήσει την Εθνική Ελλάδας (μην γελάτε, ο άνθρωπος το πιστεύει), ή στην ανικανότητα της μικρής ηγετικής ομάδας της ΕΟΚ, να διαχειριστεί τόσο μεγάλα θέματα, όπως η συμμετοχή των παικτών του ΝΒΑ στην «επίσημη αγαπημένη».

Όπως και να ‘χει, κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε πού δίνονται, πόσα δίνονται και γιατί δίνονται. Γιατί 45.000 ευρώ δεν είναι λίγα…

Υ.Γ.: Μπορεί να υπάρχουν απαντήσεις και να είναι απλές, αλλά δεν έχουμε διαφάνεια και δεν γνωρίζουμε πού και γιατί δίνονται χρήματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…