Κεντρική Διεθνή Ντόντσιτς: “Σημαίνει πολλά για μένα η σύγκριση με Διαμαντίδη και Σπανούλη”

Ντόντσιτς: “Σημαίνει πολλά για μένα η σύγκριση με Διαμαντίδη και Σπανούλη”

doncic

Ο Λούκα Ντόντσιτς μίλησε στο επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκας για τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη, όπως και για την επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ στα παρκέ μετά τον τραυματισμό του.

Αρχικά ο Σλοβένος είπε:

“Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Συναντήσαμε τον βασιλιά της Ισπανίας, πολλοί από εμάς δεν το έχουμε πιστέψει αυτό. Καταφέραμε κάτι πραγματικά απίστευτο και ξεχωριστό. Πήγαμε στο Δημαρχείο και στην Κοινότητα της Μαδρίτης τη Δευτέρα, ώστε να παρουσιάσουμε το τρόπαιο, κάτι που συμβαίνει όταν κατακτούμε τίτλο.”

Σχετικά με την σύγκρισή του με τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη και Νάντο Ντε Κολό, που κατέκτησαν παλαιότερο τον τίτλο του MVP τόσο στην regular season όσο και στο Final four τόνισε:

“Σημαίνει πολλά για μένα αυτό. Μιλάμε για τρεις τεράστιους παίκτες, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Είναι ξεχωριστό για μένα, κάτι ιδιαίτερο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.”

Στην συνέχεια είπε για την επιστροφή του Γιουλ από τον τραυματισμό του τα εξής:

“Ήταν πολύ σημαντική για εμάς η επιστροφή του. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει στο παρκέ. Έχοντάς τον δίπλα μας ήταν ένα από τα κλειδιά για τον τίτλο. Περίμενα ότι θα προλάβει το Final Four βλέποντας πόσο δούλευε από το ξεκίνημα της σεζόν. Τον έβλεπα να δουλεύει καθημερινά, οπότε δεν με εξέπληξε. Παίξαμε ως ομάδα όλη τη χρονιά, ακόμα και όταν αντιμετωπίζαμε πολλά και σοβαρά προβλήματα με τραυματισμούς παικτών. Εν τέλει παίξαμε μαζί, πάλι ως ομάδα, κάτι που ήταν ένα από τα στοιχεία που έφεραν το τρόπαιο.”

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ο Ντόντσιτς ανέφερε: 

“Το ζήτημα είναι ότι δεν ήμασταν τόσο κακοί στην πρώτη περίοδο. Αστοχήσαμε μεν σε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά η άμυνα ήταν εκείνη που μας ξανάβαλε στο παιχνίδι. Βελτιωθήκαμε πολύ στο δεύτερο 10άλεπτο και ακόμα περισσότερο στο τρίτο. Σε ματς με ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις τους αντιπάλους χωρίς πόντο για επτά λεπτά. Τα πήγαμε πολύ καλά στα τρία τελευταία 10άλεπτο, κυρίως στην άμυνα.”

Για τον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε, ο σταρ της Ρεάλ τόνισε: 

“Θεωρώ πως το σημαντικότερο ήταν ότι ήμασταν σκληροί. Παίξαμε σκληρά, ελέγξαμε τα αμυντικά ριμπάουντ και ήμασταν καλοί στην άμυνα. Ήταν πολύ σημαντικό να σταματήσουμε τον Κώστα Σλούκα, παίκτη-κλειδί της Φενέρ. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό να έχουμε διπλό μαρκάρισμα επί του Γιαν Βέσελι και τα καταφέραμε. Ο Γκουστάβο Αγιόν έκανε πολύ καλή δουλειά βοηθώντας στο μαρκάρισμά του αποτρέποντας τα άλεϊ ουπ του Βέσελι.”

Τέλος, για το καθοριστικό καλάθι του Τρέι Τόμπκινς δήλωσε: 

“Ήταν αξέχαστη στιγμή. Δεν ήμουν στο παρκέ στα τελευταία λεπτά, κάτι που με άγχωσε ακόμα περισσότερο. Είναι πιο δύσκολο να είσαι στον πάγκο από το να βρίσκεσαι στο παρκέ. Οι αντιδράσεις μετά το καλάθι ήταν απίστευτες και αξέχαστες. Δημιουργήθηκαν πολύ ωραίες εικόνες.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…