Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: “Nα μείνει πιστός στις αρχές της διοργάνωσης ο Γιαννακόπουλος”

Μπερτομέου: “Nα μείνει πιστός στις αρχές της διοργάνωσης ο Γιαννακόπουλος”

Euroleague

Ο Τζόρντι Μπερτομέου επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα και ότι το μόνο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας τόνισε εχθές (20/5) σε δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει plan-B για τον Παναθηναϊκό και ότι όλοι θα πρέπει να συμμορφώνονται στους κανόνες που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν ψηφίσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα της Ευρωλίγκας και ούτε εμείς ούτε αυτοί έχουμε καμία πρόθεση να διακόψουμε αυτή τη σχέση. Υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα με τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, στην οποία αντιδράσαμε συλλήβδην, ως οφείλαμε, αλλά είμαι πάντοτε διαθέσιμος και θα χαρώ να καθίσουμε τις επόμενες ημέρες στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε.

Τον τελευταίο μήνα άκουσα και διάβασα πολλά, αλλά δεν απαντήσαμε εν ονόματι της αξιοπρέπειας που πρέπει να υφίσταται. Η Ευρωλίγκα απεχθάνεται τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τις ομάδες, που άλλωστε είναι οι ιδιοκτήτες και οι μέτοχοί της, και έχουμε ως σταθερή πολιτική να συζητάμε και να λύνουμε εκ των ενόντων και με αμοιβαίο σεβασμό τα ζητήματα τα οποία ανακύπτουν. Δεν θέλω και δεν βρίσκω τον λόγο να μιλήσω αυτή τη στιγμή για το ενδεχόμενη μείωσης των ποινών που έχουν επιβληθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτά θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας.

Για να βρεθεί η χρυσή τομή, ο κ. Γιανακόπουλος πρέπει να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους άλλωστε έχουν εγκρίνει και ψηφίσει όλες οι ομάδες και να μείνει πιστός στις αρχές της διοργάνωσης. Ασφαλώς δεν σκέπτομαι ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τον Παναθηναϊκό εάν φύγει. Δεν υπάρχει λόγος να καταστρώσουμε ένα plan-B, διότι ισχύει το plan-A με την παρουσία του στη διοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μια μεταξύ μας αντιπαράθεση. Από τη στιγμή που η συμπεριφορά του είναι βλαπτική για τη διοργάνωση, όλες οι ομάδες έχουν στραφεί εναντίον του, διότι δεν ανέχονται να θιγεί κατ’ ελάχιστον αυτό που έχουμε κτίσει εδώ και 18 χρόνια. Δεν θέλουμε να δώσουμε δικαιώματα σε καμιά ομάδα να διαμαρτυρηθεί διότι επιφυλάσσουμε ευνοϊκή μεταχείριση σε κάποιον άλλο εταίρο, αλλά ούτε και να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου. Είμαι ο τελευταίος που θα προσωποποιούσε μια τέτοια υπόθεση.

Δεν ισχύουν οι αιτιάσεις του Παναθηναϊκού περί δήθεν οικονομικής αδιαφάνειας. Ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος είναι παρών σε όλες τις συνελεύσεις και γνωρίζει πολύ καλά πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…