Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: “Δεν υπάρχει ένδειξη αποχώρησης του Παναθηναϊκού”

Μπερτομέου: “Δεν υπάρχει ένδειξη αποχώρησης του Παναθηναϊκού”

bertomeu

O Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που είναι άμεσοι συνεργάτες της Ευρωλίγκας και ερωτήσεις μπορούν να κάνουν μόνο αυτοί.

Ο Καταλανός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διαμάχη του Παναθηναϊκού με την διοργανώτρια αρχή και τόνισε για ακόμη μία φορά πως το πρόβλημα δεν υπάρχει με την ομάδα αλλά με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αρχικά ο Μπερτομέου είπε:

“Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις ομάδες που έχουν δεκαετή συμβόλαιο. Μιλάμε για την επόμενη χρονιά μαζί τους όπως κάθε χρόνο. Υπάρχουν πειθαρχικές διαδικασίες για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μέλος της Euroleague και θέλουμε τον Παναθηναϊκό στην Euroleague. Όλες οι ομάδες θέλουν τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, αλλά διαχωρίζουν τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη. Αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να μιλήσει μαζί μας, έχει καλώς. Εστιάζουμε στις ομάδες και για την ώρα δεν υπάρει ένδειξη πως ο Παναθηναϊκός θα απουσιάζει.”

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την ρήτρα που υπάρχει αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει όντως να φύγει απάντησε:

“Δεν υπάρχει κάποιος όρος στο συμβόλαιο. Υπάρχει ένα 10ετές συμβόλαιο όχι με μένα, την IMG ή την Euroleague, αλλά ανάμεσα στις 11 ομάδες. Αν κάποιος θέλει να φύγει θα πρέπει να πληρώσει αυτό το ποσό. Και εάν δεν πληρώσει αυτό το ποσό, τότε θα πάμε δικαστικώς τον σύλλογο και δεν θα μπορεί να παίξει κάπου αλλού. Αλλά μιλάμε τώρα θεωρητικά. Δεν έχουμε με την ομάδα πρόβλημα. Μόνο με τον ιδιοκτήτη, όπου έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις περί αποχώρησης. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε για την συμπεριφορά του, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος, βρίσκεται στο Βελιγράδι μαζί με τον γιο του και παρακολουθεί το Final Four. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε μια διαφορετική δήλωση σχετικά με αυτά που είπε στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είναι 100% ομάδα Euroleague. Ωστόσο, η ομάδα είναι ελεύθερη να αποφασίσει. Δεν βλέπουμε τον Παναθηναϊκό εκτός Euroleague.”

Για τα μικρόφωνα στα time out είπε:

“Οι προπονητές μας είπαν ότι δεν αισθάνονται καλά μπροστά σ’ αυτή την προοπτική, γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν όπως πιστεύουν ότι χρειάζεται. Είναι ίσως το μόνο πράγμα στο οποίο έχουν επιμείνει στα τελευταία 10 χρόνια, οπότε οφείλουμε να το σεβαστούμε. Ίσως πάμε στο μοντέλο του ΝΒΑ, με μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις. Βελτίωση χρειάζεται και στις τηλεοπτικές ομιλίες των προπονητών πριν τους αγώνες στα αποδυτήρια γιατί οι περισσότερες είναι τυποποιημένες και όχι αυθόρμητες.”

Για το αν διεξαχθούν στο μέλλον αγώνες Ευρωλίγκα τα Σαββατοκύριακα απάντησε:

“Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη που θα ήταν καταστροφική για τα πρωταθλήματα. Δεν είναι στις προθέσεις μας να πάμε στα άκρα με τα πρωταθλήματα που αποτελούν τον θεματοφύλακα του αθλήματος και θεωρούμε ότι επιτελούν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μπάσκετ.”

Δεν αναμένονται επίσης για την σεζόν 2018-19 αλλαγές στο καλεντάρι, κάτι που όμως θα γίνει από την μεθεπόμενη σεζόν. Και καμία φυσικά δεν θα αφορά ή δεν θα γίνει για τα παράθυρα της FIBA για τις εθνικές ομάδες:

“Τίποτε δεν θα αλλάξει του χρόνου! Οι όποιες μικρές αλλαγές θα γίνουν με φόντο την μεθεπόμενη σεζόν, οπότε και θα προστεθούν άλλες δύο ομάδες και θα φτάσουμε τις 18. Έχουμε επιλέξει ήδη την Μπάγερν Μονάχου από τη Γερμανία και δώσαμε στο γαλλικό μπάσκετ έναν ακόμη χρόνο για να δούμε ποια ομάδα πληροί καλύτερα τις σωστές προϋποθέσεις για το επίπεδο της Ευρωλίγκας.”

Για τα λάθη των διαιτητών που ήρθαν σε πρώτο πλάνο είπε:

“Το παράλογο θα ήταν να μην γίνονται λάθη. Από όλους… Προπονητές, παίκτες, διαιτητές. Δουλεύουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, προσπαθούμε να βελτιώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές μας, ώστε να μειώσουν τα λάθη τους, αλλά όχι για να τα εξαφανίσουν. Αυτό θα ήταν αδύνατον πολύ απλά γιατί τα λάθη συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση και προκαλούν αντίδραση.”

Για την απόφαση της Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει του χρόνου διπλό ρόστερ αλλά και για την μεγάλη παρουσία Ευρωπαίων παικτών στο ΝΒΑ είπε:

“Δεν μπορούμε με τίποτε να συγκρίνουμε τις δύο αγορές, καθώς επίσης και να πιάσουμε τα νούμερά τους. Χωρίς αμφιβολία, όμως, έχουμε κάνει πολλά βήματα εμπρός, για τα δεδομένα της Ευρώπης. Δεν έχουμε χρόνο να κλαίμε για το αν θα φύγει ο Ντόντσιτς, αντιθέτως επικεντρωνόμαστε στην παραγωγή του επόμενου Λούκα.”

Τέλος, για την επιλογή της Βιτόρια για το επόμενο Final Four δήλωσε:

“Την επιλέξαμε γιατί η Μπασκόνια αποτελεί από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωλίγκας, έχει μεγάλο και λειτουργικό γήπεδο και επίσης ως πόλη έχει “γωνιές”, εξαιρετικό φαγητό και μηδέν κίνηση.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…