Κεντρική Basket League Άρης Μιχάλης Τσαϊρέλης: “Παλεύαμε με τον εαυτό μας “

Μιχάλης Τσαϊρέλης: “Παλεύαμε με τον εαυτό μας “

aris tsairelis

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την φετινή πορεία του Άρη στην Stoiximan Basket League. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο φόργουορντ των “κίτρινων”:

Για την φετινή χρονιά του Άρη στην Stoiximan.gr Basket League: “Δεν γινόταν να είναι πιο έντονη η χρονιά, περιμέναμε να τελειώσουμε και να ησυχάσουμε με όλα. Γενικά στην καριέρα μου έχω περάσει δυσκολίες, έχω περάσει μέσα από δύσκολες καταστάσεις, αλλά το φετινό ήταν το κάτι άλλο. Φτάσαμε όλοι στα όριά μας αλλά από την στιγμή που δεν καταρρεύσαμε, γίναμε όλοι πιο δυνατοί. Παλεύαμε με τον εαυτό μας όχι με τον αντίπαλο, η ομάδα ήταν ικανή να κερδίσει τον πρώτο και να χάσει από τον τελευταίο. Περάσαν αυτά ευτυχώς, αφού δεν πήραμε φέτος ψυχοφάρμακα, δεν θα πάρουμε ποτέ.”

Για τον κόσμο του Άρη: “Ο κόσμος άργησε να καταλάβει τι συμβαίνει, θα ξαναπώ ότι εγώ έχω βοηθηθεί από τέτοιες καταστάσεις, οπότε τα αντιμετώπισα διαφορετικά, από ότι τα άλλα παιδιά στην ομάδα. Το πρόβλημα δεν ήταν φετινό, αν ερχόμουν φέτος στην ομάδα θα ήταν διαφορετικά. Εγώ κι ο Σπύρος ο Μούρτος δεν αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα φέτος, αλλά από πέρσι. Δεν είναι ότι ξεκίνησε η χρονιά νορμάλ και στην πορεία εμφανίστηκε το πρόβλημα. Ξεκινήσαμε την χρονιά καμμένοι.”

Για το μυστικό που κράτησε στα αποδυτήρια τους παίκτες συσπειρωμένους: “Οι σχέσεις που είχαμε μεταξύ μας, μας κράτησε καλά, σε συνδυασμό με τα ξένα παιδιά. Έχω πάθει πλάκα με τον Γκάρι(Μπελ), είναι στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς λεφτά, χωρίς την οικογένειά του και δεν παραπονιέται, δεν ξέρω πως κράτησε εδώ.”

Για την περσινή ομάδα του Άρη: “Ξεκάθαρα αδικήθηκε αυτήν η ομάδα, στο τέλος κατάφερε η ομάδα να βγει 4η, ο οποίος ήταν ο αρχικός στόχος. Πολύ περίεργη η περσινή χρονιά, αργήσαμε να βρούμε χημεία γιατί αλλάχθηκαν όλοι οι ξένοι, αν και υπήρχε κορμός Ελλήνων. Έπρεπε να υπάρχει κι ένας κορμός ξένων για να ταιριάζει με τους Έλληνες.”

 Για τον κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη: “Ήταν πολύ άτυχος ο κόουτς Γιαννάκης, πάλευε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο μέσα στο παρκέ, αλλά εμείς δεν το δείχναμε, λόγω των άλλων των προβλημάτων, των οικονομικών κτλ. Ευτυχώς άλλαξαν τα πράγματα με την έλευση Αγγέλου, γιατί άλλαξε και η διοίκηση και έγιναν πολύ διαφορετικές κινήσεις. Όπως έχω ξαναπεί, όταν ένας προπονητής έρχεται σε μια ομάδα μέσα σε έναν μήνα, δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, γιατί αυτό ίσως γυρίσει μπούμερανγκ. Έγινε η διαφορά με τον κόουτς Αγγέλου, γιατί νιώσαμε μια ασφάλεια από την διοίκηση, ενώ ήμασταν στα χαμένα πιο πριν.”

Για την επόμενη χρονιά του Άρη: “Το έχω πει 100 φορές ότι οι ομάδες δεν γίνεται να έχουν σταθερή πορεία, αλλάζοντας οκτώ και δέκα παίκτες. Εγώ ξεκινάω από εκεί, για κάθε ομάδα δεν είναι καλό αυτό. Αυτό συμβαίνει συνέχεια στην Ελλάδα όμως και δεν ξέρω γιατί. Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει πολλά οικονομικά προβλήματα, έχουν θέληση να βγουν από τον βούρκο όμως. Όσο και να το θέλει η διοίκηση, μπορεί να μην γίνονται. Είναι 5 εκ. ευρώ μέσα, είναι πολλά τα λεφτά. Θέλει τρέξιμο, θέλει υπομονή, γνώσεις υπάρχουν, θα δούμε, τι να πω.”

Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Άρη: “Προς το παρών δεν έχω επαφή με την διοίκηση, δεν χρωστάνε μόνο σε εμένα αλλά σε ακόμη πολλά άτομα, τα έχουν βάλει σε μια σειρά και θα ξεκινήσουν τις απαραίτητες συζητήσεις για την νέα χρονιά. Είμαι της άποψης που ο αθλητής δεν είναι ωραίο και σχετικό να αλλάζει περιβάλλον συνέχεια. Έχω αλλάξει πολλές ομάδες. Φυσικά και θέλω να κάτσω στον Άρη, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, είμαι από την Θεσσαλονίκη. Με τον κόουτς γνωρίζομαι χρόνια, είχα δουλέψει και στα Τρίκαλα μαζί, είναι θετικό ότι ξεκινάνε με τον προπονητή, γιατί αυτός θα πάρει τις αποφάσεις για του χρόνου στο αγωνιστικό.”

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη: “Τους ευχαριστούμε που ήταν δίπλα μας. Είναι κάτι πολύ θετικό, επιστρέφει εκεί που ανήκει, κι ελπίζω από εδώ και πέρα να έχει μόνο ανοδική πορεία.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…