Κεντρική Elite League Μαστρογιαννόπουλος στο eBasket.gr: “Το 100% όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος”

Μαστρογιαννόπουλος στο eBasket.gr: “Το 100% όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος”

mastrogiannopoulos

Ο Απόλλων Πατρών προκρίθηκε στους τελικούς των πλέι οφ της Α2 κατηγορίας μετά και την νίκη του κόντρα στον Ηρακλή με 84-74  και πλέον περιμένει να μάθει τον τελικό του αντίπαλο από το ζευγάρι ΧολαργόςΕθνικός Πειραιώς (2-2) στο δρόμο για την άνοδο στην Stoiximan Basket League της ερχόμενης περιόδου.

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες που η ομάδα της Πάτρας έχει φτάσει τόσο μακριά είναι ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, ο οποίος στην πρώτη γεμάτη σεζόν της καριέρας του εντυπωσιάζει και μαζί με τους  Ματαλών και Άκερ συνθέτουν μία επιθετική τριάδα που είναι επικίνδυνη για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο νεαρός σούτινγκ γκαρντ του Απόλλωνα μίλησε αποκλειστικά στο e-basket για πολλά και διάφορα θέματα.

Ποια από τις δύο ομάδες, Χολαργό ή Εθνικό προτιμάς στους τελικούς των πλέι οφ και γιατί;

Λοιπόν, καταρχάς είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα και περήφανοι που περάσαμε μια τέτοια ομάδα ιστορική όπως τον Ηρακλή. Δεν προτιμάω κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο θεωρώ και τις δυο ομάδες καλές . Οποία και να παίξουμε θα πάμε να δώσουμε το 100%.

Αν ο Απόλλων καταφέρει να επιστρέψει στην Stoiximan Basket League τότε η Πάτρα θα έχει διπλή εκπροσώπηση του χρόνου. Τι σημαίνει για τον κόσμο της Πάτρας αυτό;

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για την πόλη να υπάρχουν πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου .Θεωρώ ότι υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και έτσι ανεβαίνει το επίπεδο πιο ψηλά και ο κόσμος το διασκεδάζει πιο πολύ.

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το μπάσκετ;

Ξεκίνησε από τον πατέρα μου που ήταν προπονητής και με έπαιρνε συνέχεια στο γήπεδο. Σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει και έτσι άρχισα να ασχολούμαι.

Έκανες το ντεμπούτο σου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πόσο σημαντικό είναι για έναν νεαρό παίκτη να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα σε τόσο μεγάλους παίκτες;

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Θεωρώ ότι σε βοηθάει αρκετά για την συνέχεια σε θέμα ψυχολογίας αλλά και για να καταλάβεις πιο είναι το πραγματικά μεγάλο επίπεδο στο μπάσκετ ώστε να δουλέψεις πιο σκληρά.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τον εαυτό σου με το εθνόσημο; Πιστεύεις θα άξιζες μια ευκαιρία;

Να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω ότι έχω πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσω μέχρι εκεί.

Έχεις κάποιο μπασκετικό πρότυπο που θα ήθελες να του μοιάσεις;

Προσπαθώ να έχω το δικό μου στυλ, όμως έχω αρκετές εμπνεύσεις από διάφορους μεγάλους παίκτες.

Και μία τελευταία ερώτηση. Έχεις σκεφτεί ποτέ την προοπτική του NBA; Να δηλώσεις δηλαδή συμμετοχή σε ένα από τα επόμενα NBA draft;

Όχι δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να βελτιώνομαι μέρα με μέρα και όλα θα έρθουν από μόνα τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…