Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Α' ΕΣΚΑ Ιωνικός Ν.Φ. – Ηλυσιακός 55-51

Ιωνικός Ν.Φ. – Ηλυσιακός 55-51

mubarak fotsis ilisiakos ionikosnf 2 2

Ο Ιωνικός Ν.Φ. , πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική, καθώς μετά από μια “δραματική” σειρά με τον Ηλυσιακό, έκανε το 3-2, στους τελικούς της Α’ ΕΣΚΑ κερδίζοντας τον με 55-51, με τον Κωστή Μουμπάρακ να πραγματοποιεί ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση και να παίρνει από το χέρι τον Ιωνικό στην Γ’ Εθνική.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας, να είναι η καλύτερη στις δυο πλευρές του γηπέδου, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Ηλυσιακός, έχοντας ως κύριο γνώμονα τον Φώτση, δειλά δειλά, κατάφερε να φέρει την διαφορά στο -2 (29-27) στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο, “έβγαλε” στις δυο ομάδες νευρικότητα, καθώς ήταν πολύ άστοχες, στοχεύοντας κυρίως στο να περιορίσουν την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων τους. Το παιχνίδι προς το τέλος του, έγινε “θρίλερ”, με την διαφορά να είναι στο +1 (47-46) υπέρ του Ιωνικού 1 λεπτό πριν το τέλος , με τον Μουμπάρακ να είναι ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς πέρα από το ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, πέτυχε ένα σημαντικό τρίποντο 50 δεύτερα πριν το τέλος, με τον Φώτση “κρεμασμένο” πάνω του, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσε ο Γρύλλης. 

Στο τέλος το παιχνίδι πήγε στις βολές, με τους φιλοξενούμενους, να προσπαθούν και να καταφέρνουν να στείλουν τον “Μπάτμαν” στις βολές ο οποίος είχε 4/4, ενώ  η ομάδα του Ιωνικού, πρώτα με τον  Φωτητζόγλου και μετά με τον Άρχο να έχουν 3/4.

Με το σκορ στο 53-50, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας έστειλε τον Γρύλλη στις βολές ο οποίος είχε 1/2 και στην τελευταία φάση ο Ηλυσιακός έχασε την ευκαιρία του, καθώς ο Αντωνόπουλος χρεώθηκε με μπρος- πίσω. Τελικά το παιχνίδι έληξε με 55-51 και ο Ιωνικός ανέβηκε στην Γ’ Εθνική. 

O Μουμπάρακ με 15 πόντους και 3 τρίποντα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, ενώ ο Γρύλλης με πολύ καλή τέταρτη περίοδο και 10 πόντους, έδωσε πολύτιμες βοήθειες στον Ιωνικό. Από τον Ηλυσιακό, ξεχώρισε ο Αντώνης Φώτσης με 17 πόντους και 2 τρίποντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…