Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η Κύμη “τρέχει” το μεγαλύτερο σερί της

Η Κύμη “τρέχει” το μεγαλύτερο σερί της

kimi kolossos

Πέραν του ότι εξασφάλισε την 7η θέση της βαθμολογίας, η Κύμη με το “διπλό” στη Ρόδο επέκτεινε το νικηφόρο σερί της στους πέντε αγώνες. Είναι το μεγαλύτερο της 2ετούς ιστορίας της στη Stoiximan.gr Basket League αφού το προηγούμενο έφτασε μέχρι τις τρεις νίκες.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη νίκησε κατά σειρά από τις 25 Μαρτίου τον Πανιώνιο Βίκος Cola εντός, τα Τρίκαλα BC Aries εντός, τον Άρη εκτός, το Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και χθες τον Κολοσσό H Hotels εκτός έδρας. Το προηγούμενο μεγαλύτερο σερί της, εκείνο των τριών διαδοχικών νικών “έτρεξε” από τις 2 μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου με τις επιτυχίες επί του Πανιωνίου Βίκος Cola και των Τρικάλων BC Aries εκτός αλλά και του Άρη εντός έδρας.

Όσο για το συνολικό σερί της Κύμης; Άρχισε με 0-6 και έκτοτε το ρεκόρ της είναι 13-5.

Το χθεσινό ήταν το 50ό παιχνίδι της ομάδας της Εύβοιας στη Stoiximan.gr Basket League. Το ρεκόρ της είναι 21-29.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Κάμερον Τζόουνς ήταν αλάνθαστος από το τρίποντο και έχοντας 4/4, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση. Την ίδια σημείωσαν ο Φαγιέ στην 1η, ο Παπαπέτρου στην 9η, ο Χρυσικόπουλος στη 12η και ο Γκάμπριελ στη 15η αγωνιστική.

*Ο Θαντ ΜακΦάντεν με τους 19 πόντους του, ξεπέρασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Παράλληλα έχοντας 8/8 βολές, ξεπέρασε τις 100 εύστοχες. Έχει 105/135 (77,7%).

*Με τα επτά ριμπάουντ που είχε χθες, ο Γκάρι ΜακΓκί ξεπέρασε τα 300 στην κατηγορία ενώ ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ του, έφτασε τα 300. Παράλληλα ο έμπειρος Έλληνας φόργουορντ έχοντας ένα τρίποντο, έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας της Κύμης. Έφτασε τα 42 και ξεπέρασε τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς που είχε πέρσι 41.

*Με το 352ο παιχνίδια του στην κατηγορία, ο Νίκος Μπάρλος ξεπέρασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη και “έπιασε” τον Αντώνη Φώτση στη 18η θέση της σχετικής λίστας κάτι που έκανε και ο Χριστόφορος Στεφανίδης του Ρεθύμνου Cretan Kings.

Ο Γεωργαλλής 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels

Για τον Κολοσσό H Hotels συνεχίστηκε το αρνητικό σερί που έφτασε πια τους οχτώ αγώνες ωστόσο προέκυψαν κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα, σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Γιάννης Γεωργαλλής είναι πια ο 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας. Είχε χθες τέσσερα με τα οποία έφτασε τα 505 και ξεπέρασε κατά τρία τον Αντώνη Ασημακόπουλο που στην 5ετία 2007-2012 είχε 502.

Ακόμη ο Γεωργαλλής με τη μοναδική ασίστ του, έφτασε τις 149 και ξεπερνώντας τον Τζάρεντ Τζόρνταν που είχε 148 τη σεζόν 2010-11, μπήκε στην κορυφαία 5άδα των πασέρ της ομάδας της Ρόδου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα έφτασε τα 350 παιχνίδια και τα 250 κλεψίματα, συνολικά στην καριέρα του στην κατηγορία.
*Το χθεσινό ήταν το 100ό παιχνίδι για τον Σταύρο Σχίζα που έκανε ντεμπούτο στη Stoiximan.gr Basket League στις 12 Οκτωβρίου 2014 (ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Cretan Kings 88-79).

*Δύο πόντοι ήταν αρκετοί για τον Δημήτρη Σταμάτη για να φτάσει τους 400 ενώ τους 100 ξεπέρασε ο Γιώργος Τσαλμπούρης που είχε επτά στο χθεσινό παιχνίδι.

*Ο Τι Τζέι Μπρέι ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με τις επτά ασίστ, όσες είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…