Κεντρική NBA Η “αγία τετράδα” των Γουόριορς “καθάρισε” την πρόκριση! (vids)

Η “αγία τετράδα” των Γουόριορς “καθάρισε” την πρόκριση! (vids)

curry thompson green durant

Μπορεί οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να διακρίνονται για το βάθος του πάγκου τους και για την προθυμία του κόουτς, Στιβ Κερ να ανοίγει το rotation αλλά όταν έρχονται τα κρίσιμα, οι σούπερ-σταρ είναι αυτοί που “καθαρίζουν”. Χάρη στην αποτελεσματικότητα, λοιπόν, των 4 βασικών “πυλώνων” τους και με οδηγό την κλασική “έκρηξη” της 3ης περιόδου, οι “dubs” επιβλήθηκαν των Νιου Όρλεανς Πέλικανς με 113-104 και προκρίθηκαν για 4η σερί χρονιά στους τελικούς της Δύσης, με συνολικό σκορ 4-1.

Η αρχή οφείλει να γίνει από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, τον Στεφ Κάρι. Ο “human torch” σταμάτησε στους 28 πόντους με 10/16 σουτ (3/6 τρίποντα) ενώ είχε 7 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής. Ο Στεφ έδειξε ιδιαίτερα φρέσκος και φάνηκε να ανακτά την εκρηκτικότητά του όταν έβγαινε από τα σκριν μακριά από την μπάλα. Ο ρόλος του στο τρανζίσιον παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμος ενώ ήταν πρωταγωνιστής στο σερί 25-4 της 3ης περιόδου, το οποίο έβαλε το “τρένο” στις ράγες.

Τα highlights του Κάρι

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 37 λεπτά συμμετοχής με 10/18 σουτ. Απέναντι σε πλειάδα αμυντικών (Ντέιβις, Χόλιντεϊ, Μίροτιτς κ.α), ο “KD” απασφάλισε από μέση και μακρινή απόσταση με το κλασικό pull-up του, δημιούργησε φάσεις μέσα από το ποστ ενώ είχε συμμετοχή και στους αιφνιδιασμούς.

Τα highlights του Ντουράντ

Ο Ντρέιμοντ Γκριν κατέγραψε ακόμα μία αξιοζήλευτη, all-around στατιστική γραμμή, έχοντας 19 πόντους, 14 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες! Ο “φωνακλάς” αστέρας του Γκόλντεν Στέιτ έκανε κάθε πιθανή κι απίθανη δουλειά στο παρκέ. Ήταν ο απόλυτος οργανωτής της άμυνας, βγαίνοντας πάνω σε αλλαγές, ερχόμενος σε βοήθειες, μαρκάροντας στο ποστ και προστατεύοντας το καλάθι ενώ “καθάριζε” τα ριμπάουντ χάρη στη δύναμη, το πάθος και τη διορατικότητά του.

Στην επίθεση, ο Γκριν δημιουργούσε από το χαμηλό και το ψηλό ποστ ενώ λάμβανε συνεχώς την μπάλα στο short roll, ώστε να δημιουργήσει ή να εκτελέσει. Μέχρι και σε τζαμπ-σουτ από μέση και μακρινή απόσταση ευστόχησε, με ένα από αυτά, μάλιστα, να κάνει το σκορ 107-100 και να “καθαρίζει” το ματς.

Τα highlights του Γκριν

Τέλος, ο Κλέι Τόμπσον σκόραρε 23 πόντους με 10/22 σουτ, ευρισκόμενος στο ιδανικό πλαίσιο επίθεσης και με κύριο “όπλο” τις catch-n-shoot προσπάθειες μετά το σκριν, σε καταστάσεις pin-down ή στα split από το ψηλό και το χαμηλό ποστ.

Τα highlights του Τόμπσον

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…