Κεντρική Basket League ΑΕΚ Επισκέφτηκε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Σάκοτα: “Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου”

Επισκέφτηκε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Σάκοτα: “Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου”

aek iek akmi

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στην πορεία της ομάδας του Basketball Champions League και τη βοήθησε σημαντικά να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο αρχηγός της Ένωσης επισκέφτηκε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο δίνει στους φοιτητές του τη δυνατότητα στους φοιτητές του να συνομιλεί συχνά με γνωστούς αθλητές, προπονητές και δημοσιογράφους. Ο παίκτης της “Βασίλισσας” συνομίλησε με τους εκατοντάδες εκολλαπτόμενους δημοσιογράφους, που έδωσαν το “παρών”, και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Αναλυτικά:

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ντούσαν, τόνισε μεταξύ άλλων:  “Η ΑΕΚ είναι το σπίτι μου. Σε αυτή την ομάδα ξεκίνησα, έμαθα πώς είναι να λειτουργείς μέσα σε μια ομάδα και έζησα ως αρχηγός τις πιο μεγάλες στιγμές και θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ”.

Για την Εθνική Ομάδα: “Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς  οι υπεύθυνοι για μια χαμένη γενιά στο ελληνικό μπάσκετ. Θα δώσουμε τα πάντα για την Εθνική Ομάδα. Ό,τι είμαι στο μπάσκετ το οφείλω στην Ελλάδα“.

Για την περιπέτεια της υγείας του και τον μεγάλο τραυματισμό του πριν 8 χρόνια: “Τότε εκτίμησα τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως το να μπορείς να πιεις ένα ποτήρι νερό και, πλέον, όταν χάνεις έναν αγώνα, σκέφτεσαι αυτές τις δυσκολίες και σου είναι ευκολότερο να το ξεπεράσεις”.

Για το μέλλον του: “Με τίποτα δεν θα ήθελα να γίνω προπονητής, διότι το έχω ζήσει για πάνω από 15 χρόνια μέσα στο σπίτι μου με τον πατέρα μου, και μου αρέσουν τα μαλλιά μου και δεν θα ήθελα να ασπρίσουν γρήγορα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…