Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ : Πηγάδι δίχως πάτο

ΕΟΚ : Πηγάδι δίχως πάτο

Η μήνυση των Γκόντα – Φούφη, η αυτόφωρη διαδικασία για τα μέλη της ΚΕΔ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (δεν την πέρασε, λόγω ηλικίας) είναι πρωτόγνωρα πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ. Μην θαρρείτε ότι τελειώσαμε. Η δικαστική διαμάχη μόλις ξεκίνησε και δεν αφορά μόνο στους διαιτητές της Ευρωλίγκας.

Δώδεκα ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη έχουν κινηθεί κατά της ΕΟΚ, ζητώντας τα οφειλόμενα προς αυτούς χρήματα. Στις 11/06 θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν καταθέσει εναντίον της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η οποία όχι μόνο δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση να τους δώσει τα δεδουλευμένα, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να βεβαιώσει την οφειλή προς αυτούς, αδιαφορώντας για τα εξώδικα που έλαβε.

Σημειώστε πως το συνολικό χρέος (όχι προς τους 12, αλλά προς όλους τους διαιτητές) αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ κι απειλεί όχι μόνο την επόμενη επιχορήγηση, αλλά τη βιωσιμότητα της ΕΟΚ. Αν σκεφτεί κανείς πως η επιχορήγηση είναι περίπου 1.500.000 ευρώ, χρειάζονται τρεις επιχορηγήσεις για να καλυφθεί το χρέος. Μόνο οι οφειλές προς τους διαιτητές της Αθήνας αγγίζουν ή ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο!

Θυμίζουμε ότι είχαμε αποκαλύψει πως αν δεν υπάρξει αποδοχή χρέους -κάτι που θα μετατρέψει την ΕΟΚ σε «προβληματική επιχείρηση»- δεν θα δοθεί άλλη επιχορήγηση. Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Α2 Εθνική: Οι 10 πρώτοι σκόρερ

Η Α2 Εθνική Κατηγορία ξεκίνησε και ήδη το θέαμα από την πρώτη αγωνιστική… περισσεύει…